”Britannian talous kukoistaisi EU:n ulkopuolella”

Ex-pankkiiri uskoo EU-eroon, mutta on yksi harvoista.

Rahoitusjätti HSBC:n entinen toimitusjohtaja Michael Geoghegan on liittynyt yllättäen EU-eroa kannattavien brittivaikuttajien joukkoon, raportoi Financial Times.

– Britannian talous, etenkin rahoituspalvelut, kukoistaisi EU:n ulkopuolella, Geoghegan perustelee yllättävää asettumistaan Brexitin kannalle.

Geoghegan on yksi harvoista elinkeinoelämän isommista nimistä Äänestä lähdön puolesta -listalla, joka julkistettiin Britanniassa lauantaina.

EU:n kannalla oleva kansanliike huomauttikin tuoreeltaan, että lähdön puolesta olevien listalla ei ole yhtään Britannian sadan suurimman pörssiyhtiön toimitusjohtajaa tai hallituksen puheenjohtajaa. EU-eron puolesta kampanjaa käyvä kansanliike yrittääkin nyt kaikin tavoin osoittaa, ettei EU-jäsenyys ole Britannian taloudellisen hyvinvoinnin tae.

Britannia järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä kesäkuussa. Pääministeri David Cameron puoltaa maan jatkamista EU:ssa neuvoteltuaan uusista jäsenyysehdoista. Hänen omassa kabinetissaankin on toisaalta eriäviä näkemyksiä.

Britanniassa arvioidaan FT:n mukaan, että isoille kansainvälisille yrityksille EU-ero toisi ongelmia. EU-vastustajat taas arvioivat, että pk-yrityksille EU-tason sääntely on suorastaan tuhoksi.

Kommentit