Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ben Zyskowicz: Tämä on nyky-Suomi, uhri joutui maksamaan rosvolle

Kokoomuksen kansanedustaja ihmettelee varkaan kuvanneen yrittäjän tuomiota.

Polttoainevarkaan kuvan sosiaalisessa mediassa julkaisseen hyvinkääläisen huoltoasemayrittäjän tapaus ei istu kokoomuksen Ben Zyskowiczin oikeustajuun.

Verkkouutiset kertoi tapauksesta tässä. Yrittäjä ja aseman työntekijä tuomittiin sakkoihin ja korvauksiin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. Jatkuviin polttoainevarkauksiin kyllästynyt yrittäjä oli pannut asemansa bensamittareihin varoitukset, jossa kerrottiin, että varkaiden kuvat julkaistaisiin huoltamon Facebook-sivuilla.

– Rosvo tuli, rosvosi bensaa, kuva julkaistiin Facebookissa – mitä tapahtui, Ben Zyskowicz kysyy Verkkouutisten BenTV:ssä.

– No huoltoasemayrittäjä tietysti joutui oikeuteen ja tuomittiin siitä, että on loukannut rosvon yksityiselämää. Tämä huoltoasemayrittäjä oikeudenkäyntikuluineen, sakkoineen ja rosvolle tietysti maksettavine vahingonkorvauksineen – koska rosvolle tuli suru puseroon ja paha mieli –  joutui maksamaan noin kymppitonnin. Kun taas rosvo sai enemmän vahingonkorvauksia kuin mitä itse joutui rötöksestään maksamaan sakkoja, hän jatkaa.

Zyskowicz kysyy, onko tämä muka oikein.

– Ei ole minunkaan mielestäni. Tällaista tapahtuu tämän päivän suomalaisessa rikosoikeusjärjestelmässä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt