Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ben Zyskowicz: Mistä lähtien avustajat ovat kirjoittaneet lakeja?

Kansanedustajan mukaan perustelut avustajien määrän lisäykselle ontuvat.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz pitää outona sitä, että Antti Rinteen (sd.) hallituksen ministereillä on liki puolet enemmän avustajia kuin edellisen hallituksen ministereillä.

Opetusministeri Li Anderssonilla (vas.) on esimerkiksi viisi erityisavustajaa. Edellisen opetusministerin, kokoomuksen Sanni Grahn-Laasosen apuna oli kaksi erityisavustajaa.

– Li Andersson sanoi arvostelun kohteeksi jouduttuaan, että vain kaksi on tarkoitettu ministeri Anderssonille ja kolme puolueen puheenjohtajalle, Zyskowicz kertaa avustajakohua Verkkouutisten BenTV:ssä.

Opetusministeri Andersson toimii myös vasemmistoliiton puheenjohtajana.

– Jos lisäavustajat onkin tarkoitettu puolueen puheenjohtajalle, silloin on kyse puoluetuesta, joka annetaan puolueelle eikä ministerille. Silloin pitää tietysti kysyä, että miten voi olla, että kun puoluetukea korotetaan niin se menee vain hallituspuolueille muttei oppositiopuolueille, Zyskowicz ihmettelee.

Li Andersson on puolustanut avustajien määrän lisäämistä myös sillä, että lainvalmistelun taso paranee. Zyskowiczin mukaan perustelu ontuu.

– Hei, kertokaa mulle ensimmäinen laki, jonka avustajat ovat kirjoittaneet, Zyskowicz toteaa.

Lisäavustajat ehkäisevät Anderssonin mukaan myös virkamiesten uupumista.

– Hahhah, siis virkamiehethän enemmän uupuvat ja joutuvat vastaamaan kaikenmaailman selvityspyyntöihin ja tekemään turhaakin työtä, kun niitä avustajia on enemmän ja jokaisella on jotain pyydettävää ja esitettävää virkamiehille, Zyskowicz toteaa.

Lue myös:
Ben Zyskowicz: ”Uskoo ken haluaa, sallikaa mun nauraa”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt