X
SULJE MAINOS
Antti Lindtman. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Antti Lindtman USU:lle: SDP:n ryhmä ei aja eläkeindeksin muutosta

Ryhmäjohtajan mukaan eduskunnassa jätettyjä kirjallisia kysymyksiä ei ole tarkoitettu uusiin linjauksiin.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan puolue ei kannata puoliväli-indeksin palauttamista eläkkeisiin.

Yli 20 SDP:n kansanedustajaa on allekirjoittanut Kimmo Kiljusen (sd.) kirjallisen kysymyksen, jossa ehdotetaan taitetusta indeksistä luopumista ja korotuksia eläkkeisiin. Kysymyksen allekirjoitti myös puolueen varapuheenjohtaja Matias Mäkynen, joka kuitenkin kertoo vastustavansa Kiljusen lakialoitetta eläkeindeksin muuttamisesta.

Antti Lindtman sanoo Uutissuomalaiselle, että kirjallinen kysymys on kysymys hallitukselle eikä ”uusien linjausten paikka”.

– Eduskuntaryhmämme ei ole ottanut kantaa työeläkeindeksin muuttamiseen. Ryhmämme toimii eläkkeensaajien aseman parantamisessa ja eläkeläisköyhyyden vähentämisessä puoluekokousten linjausten pohjalta täsmätoimin, joihin kuuluvat muun muassa kansaneläkkeen tasokorotukset, eläkkeensaajien verotuksen kehittäminen sekä eläkkeensaajien asumistuen, palvelujen ja palvelumaksujen huomioiminen, Lindtman toteaa.

Kysymys on osoitettu sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkiselle (vas.). Siinä ehdotettu taitettu indeksi tarkoittaisi, että eläkkeiden taso seuraisi nykyistä enemmän palkkakehitystä. Muutos johtaisi niiden nykyistä nopeampaan kasvuun.

SDP:n puoluekokous tyrmäsi vuonna 2017 Kimmo Kiljusen ajaman aloitteen puoliväli-indeksiin siirtymisestä.

LUE MYÖS:
Sinuhe Wallinheimo: SDP:lle helpointa puhaltaa rahat tulevilta sukupolvilta (VU 19.10.2021)

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt