X
SULJE MAINOS
Yli puolet SDP:n kansanedustajista tukee kirjallista kysymystä, joka on ristiriidassa puolueen kantojen kanssa. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sinuhe Wallinheimo: SDP:lle helpointa puhaltaa rahat tulevilta sukupolvilta

Kansanedustaja huomauttaa eläkealoitteen iskevän henkilöihin, joilla ei ole vielä äänioikeutta.

Yli 20 SDP:n kansanedustajan allekirjoittamassa kirjallisessa kysymyksessä ehdotetaan niin sanottua vappusatasta, alle 1400 euron työeläkkeiden korottamista ja taitetusta indeksistä luopumista.

Avausta on pidetty erikoisena, sillä SDP ei puolueena kannata eläkeindeksin muuttamista. Kirjallisen kysymyksen laatija Kimmo Kiljunen on tehnyt asiasta oman lakialoitteensa eduskunnassa. Pääministeri Sanna Marin luopui jo aiemmin entisen puheenjohtaja Antti Rinteen ehdottamasta vappusatasesta.

Kirjallisen kysymyksen on allekirjoittanut myös SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen, joka kuitenkin sanoo Ilta-Sanomille vastustavansa Kiljusen lakialoitteita. Hän myöntää, että pienten työeläkkeiden nostamista olisi käytännössä vaikea toteuttaa.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo nostaa esiin lukiota käyvän nuorisovaltuutettu Mats Uotilan reaktion SDP:n kansanedustajien aloitteeseen.

– Ottaa päähän, että demarit yrittävät voittaa vaaleja ottamalla minun ja muiden ikäisteni piikkiin velkaa, jota jaetaan eläkeläisille. Eikä niitä edes hävetä, Uotila kirjoitti Twitterissä.

Kimmo Kiljunen vastasi itseään ottavan päähän, että ”Uotila ym. eivät anna eläkeläisten nostaa edes pientä siivua eläkesäästöjensä tuotoista, vaan heidän elintasoaan lakisääteisesti lasketaan”.

Sinuhe Wallinheimo toteaa nuoren miehen olevan oikeassa.

– Demareille ei riitä, että kuppaavat verorallillaan/veroehdotuksillaan jo nykyisiä työssäkäyviä. Siksipä heille poliittisesti helpointa on puhaltaa saman tien rahat jo tulevilta sukupolvilta, joilla ei ole vielä äänioikeutta, Wallinheimo sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt