X
SULJE MAINOS
Valtiovarainministeri Annika Saarikko. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Annika Saarikko torjuisi kertakäyttöromun tuontia

Keskustan puheenjohtaja kaipaa aikaa, jolloin tavarat vietiin korjattavaksi.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko sanoo, että keskusta kannattaa toimia, joilla jarrutetaan kertakäyttöelektroniikan halpatuontia saastuttavista maista Suomeen ja Eurooppaan.

– Vaatelainaamot, suutarit ja kodinkonekorjaamot kuuluvat kestävän yhteiskunnan katukuvaan.

Hänen mielestään länsimaailma on ajautunut romun kanssa ongelmiin. Elämän laatu tavarassa mitattuna on noussut niin korkeaksi, että tarvitaan ammattijärjestäjiä, jotka laittavat ihmisten koteihin kertyneet tavarat paikoilleen.

– Laittavat siis toisten romppeet ojennukseen. Tavaran laadun kanssa olemme ajautuneet vakaviin ongelmiin, Saarikko sanoi keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

Hän muistelee, miten takavuosina rikkimenneet vaatteet paikattiin mummolassa, rikkimenneet kengät vietiin suutariin ja televisio kannettiin korjaajalle. Sama pesukone pyöri nurkassa parikymmentä vuotta. Hän näkee säästäväisyydessä yhteyden ilmastopäästöjen vähentämiseen.

– Kun muistelette omaa lapsuuttanne, huomaatte, että oma mummo ja vaari olivatkin ilmastosankareita.

Monen muun keskustalaisen tavoin Saarikko ihmettelee julkista keskustelua, jossa maanviljelijöitä syytetään ilmastotoimien jarruttamisesta.

– Viljelijät ja metsänomistajat edustavat sitä ryhmää yhteiskunnassa, jotka siivoavat meidän muiden aiheuttamia päästöjä. He ratkaisevat hiiltä sitomalla aikamme kohtalonkysymystä – samalla kun tuottavat ruoan meidän jokaisen pöytään.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt