X
SULJE MAINOS
Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Anna Kontula: Ihmettelen itkua metsäkiistasta

Vasemmistoliiton kansanedustaja puolustaa taksonomia-asetusta.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kertoo ihmettelevänsä EU:n taksonomia-säädöksen aiheuttamaa vastustusta. Suomi vastustaa säädöstä ja tulee äänestämään sitä vastaan, mutta asiasta on esiintynyt hallituksessa eripuraa. Eduskunnan suuri valiokunta päätti perjantaina yhtyä valtioneuvoston kielteiseen kantaan, mutta vihreiden ja vasemmistoliiton edustajat jättivät valiokunnan lausuntoon eriävän mielipiteen.

Taksonomia-asetus loisi kriteerit esimerkiksi ilmaston ja ympäristön kannalta kestävälle rahoitukselle. Kriitikoiden mukaan kriteerit ovat liian epäselvät, ja lainsäädäntö puuttuisi liikaa Suomen omaan metsäpolitiikkaan.

Kontula vertaa taksonomian vastustajien reaktiota ”itkuun”. Hän otti asiaan kantaa lauantaina Twitterissä.

–Jos yhteistä rahaa jaetaan, pitää olla yhteiset kriteerit. Siitä taksonomiassa on kyse. Jos ei metsänomistaja tykkää, ei ole pakko osallistua. Sitten vaan ei saa sitä ilmastorahaa.

–Niin ihmettelen tätä itkua, kun ei saa itse päättää, millä ehdoin muut jakavat minulle rahojaan, Kontula kirjoittaa.

Kontulan mukaan asiantuntemusta asiaan liittyen löytyy myös Suomen ulkopuolelta.

–En myöskään allekirjoita myyttiä, että Suomen ulkopuolelta ei löytyisi asiantuntemusta metsistä, ei ainakaan suomalaisista metsistä. Suomen metsät muodostavat pienen siivun pohjoisesta metsävyöhykkeestä, jonka biologia ei muutu valtion rajalla ja jota muuallakin tutkitaan, Kontula kirjoittaa Twitterissä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt