Verkkouutiset

Liikennettä Helsingissä helmikuun lopulla 2024. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Yöt kylmenevät, lämpötila voi laskea -25 asteeseen

Ensi viikolla korkeapaine vahvistuu Suomen ylle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viikonlopun sään ennustetaan olevan melko lauhaa, sillä lännessä ja lounaassa ylimmät lämpötilat ovat paikoin viiden lämpöasteen tienoilla.

Forecan mukaan ensi viikko menee hieman kylmemmissä merkeissä. Öisin lämpötilat voivat olla eteläisessä Suomessa asti 15 pakkasasteen molemmin puolin ja pohjoisessa puolestaan kylmimmillään 20–25 pakkasastetta.

– Sää on viikonloppuna ja ensi viikolla korkeapaineen vaikutuksesta varsin rauhallista. Ensi viikon sää on kuitenkin yleiskuvaltaan kylmempää kuin tällä viikolla, Forecan meteorologi Joonas Koskela toteaa.

Viikonloppuna Suomen säähän vaikuttaa kaakosta kurkottava korkeapaineen selänne. Pilvipeite voi repeillä monin paikoin.

– Suojasäätä on odotettavissa monin paikoin myös sunnuntaina. Ylimmät lämpötilat kohoavat lännessä ja lounaassa edelleen 5 plusasteen vaiheille, Koskela sanoo.

Ensi viikolla korkeapaine vahvistuu Suomen ylle. Tulevan viikon alkupuolisko on pääosin poutainen ja pilvisyydeltään vaihteleva. Lämpötilan vuorokausivaihtelu on selkeillä alueilla suurta.

– Selkeässä säässä pakkasta voi ensi viikolla olla öisin 15 asteen molemmin puolin myös etelässä, varsinkin korkeapaineen keskuksen ollessa päällä. Pohjois-Suomessa ensi viikon kylmimmät lukemat ovat tämän hetken ennusteen mukaan öisin 20 ja 25 pakkasasteen välillä. Päivisin lämpötila kuitenkin kohoaa yleisesti nollan tuntumaan, osassa maata myös plussan puolelle, Joonas Koskela sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)