Verkkouutiset

Venäläisen ohjuksen tuhoama koulu Tshernihivissä Ukrainassa. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Yli 52 000 ukrainalaista on kadonnut sitten sodan alkamisen

Lapsia on kadonnut lähes 4000.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan sisäasiainministeriön mukaan 24.2.2022 lähtien kadonneeksi on vahvistettu 52 673 henkilöä, joista noin 37 000 erityisolosuhteissa eli sotatilalain mukaan. Samaan aikaan katosi 3 676 lasta ministeriön tietojen mukaan, kertoo Ukrinform.

Ukrainan parlamentin oikeusasiamies Dmytro Lubinets korostaa, että täysimittaisen sodan olosuhteissa kaikki tieto, joka voi auttaa kadonneiden omaisia löytämään heidät, on kriittistä.

Hän kertoo, että avoimen datan ansiosta Ukrainan kansalaisia löydetään ulkomailta tai vankeudesta kansainvälisten ja humanitaaristen järjestöjen avulla.

– Valtion instituutiot, kansalaisjärjestöt ja yleisö tekevät yhteistyötä. Kadonneiden henkilöllisyystodistusten väärennökset paljastetaan ja Venäjän rikokset on dokumentoitu, Lubinets sanoo.

– Suurin suru, jonka Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on tuonut mukanaan, ovat ihmistappiot. Meidän on tehtävä kaikkemme saadaksemme terroristivaltio vastuuseen jokaisesta tuhotusta ihmishengestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)