Verkkouutiset

Yhdysvaltain B-1B-pommikone kahden eteläkorealaisen F-15K-hävittäjän saattamana. / mnd.go.kr

Yli 200 kilon täsmäpommeja kohteeseen – USA:n B-1B-kone harjoituksessa Koreassa

Jännitteet niemimaalla ovat lisääntyneet viime aikoina Pohjois-Korean aggressiivisen retoriikan myötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain strategiset B-1B-pommikoneet osallistuivat keskiviikkona ensimmäisiin ilmasta maahan -ammuntoihin seitsemään vuoteen.

Etelä-Korean F-15K-hävittäjät pudottivat yli 200 kilogramman JDAM-täsmäpommeja eri kohteisiin yhdessä B-1B:n kanssa.

Harjoitukseen osallistui lisäksi eteläkorealaisia F-35A- ja KF-16-hävittäjäkoneita, Yhdysvaltain hävittäjiä ja ilmatankkauskoneita.

Yhdysvaltain ilmavoimien kenraaliluutnantti David Iversonin mukaan toiminnalla osoitettiin maiden ilmavoimien kyky iskeä useisiin kohteisiin konfliktiympäristössä.

– Etelä-Korean ja Yhdysvaltain ylivoima ilmassa tuo merkittävän ja asymmetrisen etulyöntiaseman, johon vastustajamme eivät pysty vastaamaan, Iverson toteaa tiedotteessa.

Pitkän kantaman B-1B-pommikoneet pystyvät kuljettamaan enemmän pommeja tai täsmäaseita kuin mikään muu Yhdysvaltain konetyyppi.

– Korean niemimaan vakaus on tärkeä prioriteetti Yhdysvalloille. Tämänkaltaiset harjoitukset osoittavat raudanlujan sitoutumisemme liittouman puolustamiseen ja alueellisen vakauden ylläpitoon, kenraaliluutnantti sanoo.

Jännitteet Korean niemimaalla ovat lisääntyneet viime aikoina Pohjois-Korean aggressiiviseksi muuttuneen retoriikan ja toiminnan vuoksi. Diktaattori julisti tammikuussa Etelä-Korean päävihollisekseen ja kehotti omaa maataan varautumaan sotaan. Osa tutkijoista pitää konfliktin uhkaa todellisena.

Pohjois-Korea on lähettänyt viimeisen viikon aikana satoja ”roskapalloja” rajan yli etelään. Maan perustelee toimintaa sillä, että Etelä-Korea on lähettänyt vuosikausien ajan lentolehtisiä rajan yli.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)