Verkkouutiset

Raja-asemat ovat hiljentyneet itärajalla. LEHTIKUVA / SASU MAKINEN

Yle: Venäläisautojen maahantulokielto näkyy itärajalla – ”Rauhallista on ollut”

Käännytyksiä on jouduttu tekemään vain muutamia.

Venäläisten autojen määrä itärajan raja-asemilla on romahtanut, uutisoi Yle.

Viime yönä voimaan astunut Venäjälle rekisteröityjen autojen maahantulokielto on vaikuttanut Suomeen pyrkivien venäläisautojen määrään selvästi. Tullin mukaan maahan on pyrkinyt lauantain aikana vain 11 autoa, kun tyypillisenä päivänä autoja tulee maahan noin 250.

Toistaiseksi rajalla on näkynyt lähinnä henkilöitä, joilla on oikeus tuoda autonsa Suomeen. Tällaisen poikkeuksen piirissä ovat diplomaatit, humanitäärisistä syistä maahan saapuvat sekä Venäjällä asuvat EU-kansalaiset sekä heidän perheenjäsenensä.

– Tällä hetkellä näyttää, että viesti on mennyt perille, kertoo Tullin valvontaosaston päällikkö Sami Rakshit.

Kaikesta huolimatta venäläisautoja on jouduttu päivän aikana käännyttämään Vartiuksen, Nuijamaan ja Vaalimaan raja-asemilla. Rakshit uskoo, että tieto maahantulokiellosta on kuitenkin venäläisillä tiedossa.

– Odotuksissa on, että päivä jatkuu rauhallisena eikä käännytyksiä tarvitse toivottavasti tehdä paljon, Rakshit tiivistää.

Maahantulon vähentyminen ei kuitenkaan ole niin dramaattista kuin voisi aluksi kuvitella, sillä maahantulijoiden määrä on ollut sodan vuoksi muutenkin pienempi. Rajan yli liikkuu nyt pitkälti kaksoiskansalaisia ja suomalaisia.

Tunnelma on ollut raja-asemilla on rauhallinen jo pitkään, arvioi rajavartiomestari Teemu Romppainen.

– Varsin rauhallista on ollut, Romppainen tiivistää.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)