Verkkouutiset

Suljettu Vaalimaan raja-asema., LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Yle: Usea SDP:n kansanedustaja vastustaa käännytyslakia

Lain läpimeno vaatii viiden kuudesosan enemmistön eduskunnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useampi SDP:n eduskuntaryhmän kansanedustaja suhtautuu kriittisesti käännytyslain läpimenoon eduskunnassa, selviää Ylen kyselystä puolueen eduskuntaryhmälle. Yle tavoitti 28 SDP:n 43 kansanedustajasta.

Kaksi kansanedustajaa sanoo pitävänsä epätodennäköisenä, että voisivat äänestää lain läpimenon puolesta, koska laki on ristiriidassa kansainvälisten sopimusten kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kolmas kansanedustaja kertoo olevansa ”skeptinen” lain suhteen. Neljäs kansanedustaja sanoo suhtautuvansa hyvin kriittisesti lakiin ja uskoo äänestävänsä lakia vastaan.

Lisäksi kansanedustaja Elisa Gebhard (sd.) on sanonut viestipalvelu X:ssä, ettei esitettyä lakia pitäisi voida säätää poikkeuslakinakaan.

Usea SDP:n edustaja kertoo myös pitävänsä epätodennäköisenä sitä, että eduskunnan hallintovaliokunta saisi korjattua lakia niin, ettei se rikkoisi kansainvälistä oikeutta.

SDP:n kansanedustajien kanta on lain läpimenon kannalta olennainen, sillä poikkeuslaki tarvitsee taakseen viisi kuudesosaa eduskunnasta eli vähintään 167 kansanedustajaa.

Vihreät ja vasemmistoliitto, joilla on yhteensä 25 kansanedustajaa, äänestävät todennäköisesti lakia vastaan.

Laki kaatuisi, jos yhdeksän SDP:n kansanedustajaa äänestää lakia vastaan, mikäli kaikki kansanedustajat ovat äänestyksessä paikalla ja kaikki hallituspuolueiden edustajat, oppositiopuolue keskustan edustajat sekä kaksi yhden hengen eduskuntaryhmää kannattavat lakia.

Suurin osa SDP:n kansanedustajista ei kommentoinut äänestyspäätöstään Ylelle ja sanoi muodostavansa kantansa vasta valiokuntakäsittelyiden jälkeen.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen kertoi viime viikolla Ylen A-studiossa, että eduskuntaryhmässä ei ole vielä päätetty tekeekö se sitovan ryhmäpäätöksen vai saako jokainen edustaja päättää itse äänestyspäätöksestään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)