Verkkouutiset

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Yle: Syöpää sairastavien lääkärikäynnit korvataan kirjeillä

Järjestelyä perustellaan henkilöstövajeella.

Tampereen yliopistollisen sairaalan syöpätautien poliklinikka korvaa kesällä suurimman osan vastaanottokäynneistä kirjeillä, Yle kertoo.

Lääkärin tekemä kirjaus on luettavissa Omakannasta tai se toimitetaan vaihtoehtoisesti postitse kirjeenä.

Järjestelyä perustellaan henkilöstövajeella. Kirjejärjestelyn on tarkoitus päästyä viimeistään elokuun loppupuolella. Syöpätautien poliklinikan potilaiden kuvantamis- ja laboratoriotutkimukset järjestetään kesän aikana normaalisti.

Johtajaylilääkäri Eija Tomas kertoo Ylelle, että lääkäri arvioi kunkin potilaan kohdalla tilanteen erikseen. Vastaanottokäynti tai lääkärin puhelinsoitto toteutetaan, jos lääkäri arvioi sen olevan tarpeellinen.

– Potilailta ei katoa mahdollisuus lääkärin tapaamiseen. Se järjestyy aina silloin, kun se on tarpeellista, Tomas sanoo.

Hänen mukaansa digitaalisten palveluiden käyttö on kuitenkin tullut jäädäkseen ja tulee lisääntymään osana terveydenhuollon palveluita. Tomasin mukaan potilaiden kokemukset digitaalisista palveluista ovat olleet positiivisia.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)