Verkkouutiset

Pasifistit haluavat tehdä Natosta rauhanjärjestön. AFP / LEHTIKUVA / KENZO TRIBOUILLARD

Yle: Suomen pasifistit haluavat riisua Naton ydinaseista

Pasifistien mukaan puolustusliiton jäsenyys pakottaa pohtimaan Suomen roolia rauhan rakentajana uudelleen.

Suomen pasifistit haluavat tehdä puolustusliitto Natosta rauhanjärjestön ja riisua sen ydinaseista. Asiasta kertoo Yle.

Ylen haastattelemien pasifistien mukaan Suomen liittyminen Natoon pakottaa pohtimaan Suomen roolia rauhan rakentajana uudelleen.

– Tuntuu, että Suomessa ajatellaan, että nyt kun ollaan Naton jäseniä, pitää olla kovin sotaisia. Rauhanliikkeessä me näemme, että Suomen ja Pohjoismaiden tehtävä on edelleen tuoda sellaisia näkökulmia ilmi, että mieluummin sovitaan eikä luoteta asevaraiseen turvallisuuteen, pasifistisen Ydin-lehden päätoimittaja Arja Alho sanoo Ylelle.

Pasifistit nostavat tulevaisuuden tavoitteekseen muuttaa Natoa sisältä päin Suomen kaltaiseksi.

– Toivomme, että Suomi edelleen haluaa olla ydinaseeton maa emmekä harjoittele ydinaseilla ja että me myös Natossa haluamme tehdä Naton ydinaseettomaksi, Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius sanoo.

Rauhanliike toivoo, että Suomi uskaltaa olla Naton jäsenenä itsevarma ja viedä omia tavoitteitaan eteenpäin.

– Pitää ajaa niitä asioita, joita on Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa ajettu. Ihmisoikeuksia, demokraattisia arvoja, oikeusvaltioperiaatetta. Toivon, että löydämme roolin, jossa keskiössä on aseidenriisunta. Eikä missään nimessä saa alkaa luovuttaa Suomen kansalaisia tai sortamaan vähemmistöjä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)