Verkkouutiset

Tunnetaitojen opetusta kielitunnilla. LEHTIKUVA/KALLE PARKKINEN

Yle: Huhtikuussa peräti 162 koulusurman piirteitä sisältävää uhkausta

Poliisi hämmästelee erityisesti opettajien kohtaamaa uhkailua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vantaan Viertolan koulussa huhtikuun alussa tapahtunut ampumavälikohtaus toi hetkellisen piikin koulu-uhkauksiin Suomessa, kertoo Ylen uutiset.

Poliisihallituksen tietoon tuli huhtikuussa 162 koulusurman piirteitä sisältävää uhkausta, joista puolet kirjattiin kuukauden ensimmäisen viikon aikana. Suurin osa uhkauksien tekijöistä oli lapsia ja nuoria, joista nuorimmat 10-vuotiaita. Lukumäärä ei sisällä yksittäisten henkilöiden välisiä ristiriitatilanteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen komisario Hannu Väänäsen arvion mukaan kyse oli ennen kaikkea reagoinnista poikkeukselliseen tapahtumaan.

– Hetkellisesti näkyi jonkinlainen hätä ja pahoinvointi, mutta tilanne tasaantui nopeasti. Nuorten pitäisi ymmärtää, että minkäänlaisten uhkausten heittely edes viihdemielessä ei ole koskaan hyvä juttu, Väänänen sanoo Ylelle.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella koulu-uhkauksia kirjataan niin sanotussa normaalitilanteessa viikoittain ja sekin on Väänäsen mielestä liikaa. Lisäksi hänen puhelimeensa pirahtaa vähintään kerran, joskus puolenkymmentä kertaa päivässä aiheeseen liittyvä konsultaatiopuhelu jostain alueen koulusta.

Väänänen hämmästelee erityisesti opettajien kohtaamaa uhkailua. Se on hänen arvionsa mukaan lisääntynyt tänä keväänä.

– Ihan pienimpiinkin kurinpidollisiin toimenpiteisiin saattaa heti tulla vastauksena se väkivallan kortti. Oppilas uhkaa raiskata, tappaa tai vaikka puukottaa opettajan tai muun koulun henkilökuntaan kuuluvan henkilön. Kynnys on laskenut, kieli koventunut ja myös teot, valitettavasti. Se on todella surullista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)