Verkkouutiset

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ilmoitti lakon alkavan, LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko alkaa

Neuvotteluista huolimatta osapuolet eivät päässeet sopuun.

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle ei ole syntynyt uutta työehtosopimusta. Lakko alkaa huomenna tiistaina.

– Sosiaalialan korkeakoulutettujen venymiset on venytty, kertoo sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio.

Yksityisissä päiväkodeissa ja ympärivuorokautisen palveluasumisen kohteissa alkavat lakot alkavat siis tiistaista alkaen ja uusia lakkoja, mikäli sopua ei synny. Alalla on lisäksi voimassa ylityö- ja vuoronvaihtokielto 30.5. asti.

Lakko yksityisissä päiväkodeissa alkaa 23.5. klo 00.01 ja päättyy 24.5. klo 23.59. Lakko koskee kaikkia alla mainittujen konsernien ja yritysten varhaiskasvatuksen toimipisteissä tehtävää työtä, joka kuuluu yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piiriin. Ympärivuorokautisen palveluasumisen puolesta lakossa mukana on 26 kohdetta, jotka löytyvät listattuna verkosta.

Neuvotteluosapuolet tapasivat vielä tänään valtakunnansovittelijan luona, mutta ratkaisuun ei päästy. Sovittelu jatkuu seuraavan kerran perjantaina 26.5.

LUE MYÖS: Ay-johtaja Silja Paavola: Raha ratkaisee sosiaalipalvelualan ongelmat | Verkkouutiset

Yksityisen sosiaalipalvelualan tilanne on liittojohtajan mukaan katastrofaalinen | Verkkouutiset

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)