Verkkouutiset

Yhdysvaltain puolustusministeriön tiedottaja John Kirby. LEHTIKUVA/Getty Images/AFP Alex Wong

Yhdysvallat ei tue Ukrainan hyökkäyksiä Venäjän maaperälle

Tämä on korkean virkamiehen mukaan tehty hyvin selväksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin hallinto on toistanut keskusteluissa Ukrainan kanssa, ettei se tue hyökkäyksiä Venäjän maaperälle, sanoi Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja John Kirby CNN:lle.

– Olemme jälleen kerran tehneet ukrainalaisille hyvin selväksi, mitä odotamme Venäjää vastaan. Emme halua rohkaista tai mahdollistaa sitä, emme todellakaan halua, että USA:ssa valmistettuja laitteita käytetään hyökkäyksessä Venäjän maaperälle, Kirby sanoi.

– Olemme saaneet ukrainalaisilta takeet siitä, että he kunnioittavat näitä toiveita. Olemme olleet erittäin selkeitä, että haluamme Ukrainan pystyvän puolustamaan omaa aluettaan. Heidän kimppuunsa on hyökätty. Heillä on oikeus puolustaa itseään, hän jatkoi.

– Mutta olemme myös tehneet selväksi, että emme halua nähdä tämän sodan eskaloituvan tämän yli, Kirby totesi.

Kirbyn kommentit liittyvät siihen, että Vladimir Putinin vastaiset venäläiset taistelijat tekivät hyökkäyksen Venäjän alueella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)