Verkkouutiset

Elinkeinoministeri Wille Rydman virkavalansa vannomistilaisuudessa Valtioneuvoston linnassa Helsingissä 6. heinäkuuta 2023. Vieressä istuu liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (ps.). LEHTIKUVA / EELIS BERGLUND

Näin Wille Rydman sanoo kohuviesteistään – syyttää Helsingin Sanomia

Elinkeinoministeri sanoo Verkkouutisten Sanna Ukkola Showssa, ettei anna asian käsittelylle siimaa pätkän vertaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) mukaan hänen väitettyjä vanhoja yksityisviestejään koskeva asia on käsitelty sen myötä, kun hallituspuolueiden puheenjohtajat keskustelivat siitä viime viikon perjantaina.

Rydman sanoo Verkkouutisten Sanna Ukkola Showssa, ettei edelleenkään kommentoi julkisuudessa millään tavalla viestejä, jotka julkaistiin Helsingin Sanomissa viime viikolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jos tällaisia väitettyjä viestejä lähtisin kommentoimaan yhtään millään tavalla, niin silloin ensinnäkin antaisin jonkinnäköisen oikeutuksen sille, että joitakin yksityisiä viestejä – sellaiseksi väitettyjä – voidaan julkisuudessa käsitellä. Minusta on ihan ilmiselvää, ettei sellaiselle pidä antaa siimaa pätkän vertaa, Rydman sanoo.

– Toisekseen tämä merkitsisi myöskin sitä, että jos jotenkin kommentoisin, niin joutuisin myöskin kommentoimaan jotakin päättynyttä entistä parisuhdetta ja siihen liittyviä asioita. Jos sen lippaan avaisi, niin sitten sekin olisi ikään kuin vapaata riistaa. Sille tielle en missään nimessä lähde, elinkeinoministeri kommentoi.

Rydmanin mielestä kohun olennaisin asia on Helsingin Sanomien toiminta.

– Helsingin Sanomat on alentunut sellaiselle journalistiselle tasolle, jollaista ei meidän pahimmissa juorulehdissäkään olla tavattu hyväksyä journalistiseksi metodiksi, elinkeinoministeri kommentoi.

– Erityisen hurjaahan tässä on vielä se, että Helsingin Sanomat on jo valmiiksi esitutkinnassa, esitutkinta siirtymässä syyteharkintaan, minuun kohdistuvassa törkeästä kunnianloukkauksesta ja toisestakin rikosnimikkeestä ainakin. Helsingin Sanomat ei ilmeisesti katsonut lainkaan tämän rajoittavan sitä, että he käyttävät samaa rikoksesta epäiltyä lähdettä ja samaa rikoksesta epäiltyä toimittajaa, jolloin ei voi olla kysymystäkään että uutinen edes teoriassakaan voisi olla neutraali. Tämä on se skandaali, hän jatkaa.

Rydman sanoo arvioivansa, ryhtyykö HS:n jutun vuoksi oikeustoimiin.

Ministeri painottaa, ettei ole rasisti. Hän toteaa sitoutuvansa niin rasismia koskevaan nollatoleranssiin kuin kaikkeen muuhunkin hallituksen yhdessä sopimaan.

– On nähdäkseni itsestäänselvää, että kaikki ovat näihin yhdenvertaisuuteen liittyviin periaatteisiin täydellisen sitoutuneita, ministeri toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)