Verkkouutiset

Wagner-komentaja Dmitri Utkinin hauta. AFP/LEHTIKUVA/NATALIA KOLESNIKOVA

Wagner-joukkoja palaamassa taistelemaan Ukrainaan – ”eivät muuta tilannetta”

Jotkut Wagner-ryhmän taistelijat palaavat todennäköisesti taistelemaan Venäjän miehitysarmeijan riveissä Ukrainassa.

Palkkasoturit eivät kuitenkaan pysty auttamaan hyökkääjiä muuttamaan tilannetta heidän edukseen etulinjassa, kirjoittaa Institute for the Study of War tuoreessa raportissaan Ukrinformin mukaan.

– Hajanaisilla Wagner-ryhmän joukoilla, joiden kerrotaan palaavan taistelemaan Ukrainaan, on todennäköisesti marginaalinen vaikutus Venäjän taistelukykyyn, raportissa sanotaan.

ISW:n analyytikoiden mukaan Wagnerin palkkasoturit eivät todennäköisesti vaikuta Venäjän taistelukykyyn samalla tavalla kuin ne tekivät Jevgeni Prigozhinin ja Dmitri Utkinin johdolla.

Instituutti siteeraa Luhanskin alueellisen sotilashallinnon entisen päällikön Serhii Haidain 23. syyskuuta antamaa lausuntoa, jonka mukaan Wagnerin väki toimii Luhanskin alueella ja etulinjan eri sektoreilla.

Haidai totesi, ettei hän tiedä Wagnerin henkilöstön määrää tai organisaatiota, jonka alaisuudessa nämä Wagner-henkilöt toimivat.

Wagneriin liittyvä lähde väitti, että noin 500 yhtiön palkkasotilasta, mukaan lukien ne, jotka kieltäytyivät osallistumasta Wagnerin kapinaan 24. kesäkuuta, on liittynyt entisen Wagnerin henkilöstöpäällikön järjestämään uuteen, määrittelemättömään organisaatioon ja palaavat todennäköisesti Ukrainaan taistelemaan Bahmutista.

ISW on aiemmin havainnut raportteja, että Wagnerin henkilöstöpäällikkö, joka on aiemmin nimitystä Vadim V. ”Khrustal”, yrittää värvätä Wagnerin taistelijoita uuteen PMC:hen Afrikan operaatioita varten.

– Nämä raportit osoittavat, että Wagnerin joukot ovat pirstoutuneita eivätkä todennäköisesti järjestäydy yhtenäisiksi taistelujoukoiksi tai vaikuta Venäjän taistelukykyihin, jos ne palaavat taistelemaan Ukrainassa, raportissa todetaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)