Verkkouutiset

Tasavallan presidentti Alexander Stubb vieraili Ukrainassa ja tapasi presidentti Volodymyr Zelenskyin. LEHTIKUVA / HANDOUT / MATTI PORRE TASAVALLAN PRESIDENTIN KANSLIA

Volodymyr Zelenskyi kiittää Suomea

Ukrainan ja Suomen presidentit ovat allekirjoittaneet sopimuksen pitkäaikaisesta tuesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja tasavallan presidentti Alexander Stubb ovat allekirjoittaneet sopimuksen turvallisuusyhteistyöstä ja Suomen pitkäaikaisesta tuesta Ukrainalle. Presidentin allekirjoittivat sopimuksen Kiovassa Stubbin Ukrainan-vierailun yhteydessä.

Presidentti Zelenskyi kiittää Suomea viestipalvelu X:ssä sopimuksesta.

– Se on vankka asiakirja, joka osoittaa Suomen valmiuden tukea edelleen Ukrainaa sen taistelussa Venäjän hyökkäystä vastaan. Suomi antaa pitkäaikaista sotilaallista ja taloudellista apua sekä tiivistää poliittista, taloudellista, humanitaarista ja uudistusyhteistyötä Ukrainan kanssa. Se auttaa Ukrainaa jälleenrakentamaan energiasektoria, arvioimaan ympäristövahinkoja, vahvistamaan rajojen ja kriittisen infrastruktuurin suojaa ja tarjoaa sairaanhoitoa ukrainalaisille sotilaille, Zelenskyi kirjoittaa.

– Olen kiitollinen Suomelle Ukrainan ja kansamme tukemisesta! Kiitos avustanne, presidentti jatkaa.

LUE MYÖS:
Lue koko teksti: Tällainen on Suomen ja Ukrainan sopimus
Alexander Stubb Ukrainassa sodan käänteen taistelupaikalla – täällä kaatui Venäjän haave Kiovasta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)