Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita Bah’mutissa. AFP / LEHTIKUVA / ARIS MESSINIS

Volodymyr Zelenskyi: Asepula estää vastahyökkäyksen aloittamisen

Ukrainan presidentin mukaan tilanne Ukrainassa on vaikea asepulan takia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina kärsii asepulasta, jonka vuoksi se ei ole voinut aloittaa seuraavaa vastahyökkäystä, kertoo Kyiv Independent.

– Emme voi lähettää niitä (joukkojamme) tällaisissa olosuhteissa, Zelenskyi kommentoi tilannetta.

Ukraina oli aiemmin kertonut suunnitelleensa suurta vastaiskua keväälle. Zelenskyin mukaan tilanne Ukrainan itäosissa on kuitenkin vaikea ampumatarvikkeiden puutteen vuoksi ja Ukraina “odottaa ampumatarvikkeita kumppaneiltaan”.

Ukrainan asevoimien kenraalin mukaan Venäjä keskittää joukkojaan itäisen Donetskin alueelle ja yrityisesti Bah’mutin, Advijivkan ja Makijivkan kaupunkeihin.

Bah’mutissa on käyty kiivaita taisteluja jo kuukausien ajan. Kaupunki on edelleen ukrainalaisten hallinnassa, mutta molemmat osapuolet ovat kärsineet huomattavia tappioita.

Torstaina Ukrainan maajoukkojen komentaja kertoi Ukrainan pyrkivän Bah’mutissa ottamaan hyödyn irti Venäjän kärsimistä tappioista ja taisteluväsymyksestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)