Verkkouutiset

Israelin panssaroituja ajoneuvoja partioimassa Gazan rajalla. Kuvituskuva. AFP / LEHTIKUVA / MENAHEM KAHANA

Voimakas räjähdys – kahdeksan Israelin sotilasta kuoli Gazan eteläosissa

Räjähdyksen arvioidaan johtuneen tienvarsipommista tai ohjusiskusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin asevoimat (IDF) kertoo kahdeksan sotilaan kuolleen eteläisessä Gazassa lauantaina, uutisoi CNN.

IDF:n tietojen mukaan ajoneuvokolonnaan kuulunut sotilaita kuljettanut panssaroitu ajoneuvo osui räjähteeseen kello 5.15  paikallista aikaa.

– Tämänhetkisten tietojemme mukaan yksi saattueen ajoneuvoista joutui räjähdykseen, joka ilmeisesti johtui alueelle asennetuista räjähteistä tai panssarintorjuntaohjuksen laukaisusta, kertoi IDF:n tiedottaja Daniel Hagari lauantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

IDF tutkii myös sitä, voimistiko räjähdystä ajoneuvon kyydissä ollut räjähdemateriaali.

– Tämänhetkinen arvio on, että panssaroitu Nemera-ajoneuvo osui tienvarsipommiin. Lisäksi ajoneuvossa oli työkaluja, jotka sisälsivät räjähdemateriaalia. Räjähdys oli voimakas ja se saattoi johtua ajoneuvossa olleen räjähdemateriaalin syttymisestä. Tämän ei pitäisi tapahtua, ja siksi tapausta tutkitaan.

Räjähdyksen voimakkuudesta kertoo karua kieltä se, että uhrien paikantaminen ja tunnistaminen oli vaikeaa. Israelin joukoille kyse on kuolettavimmasta yksittäisestä iskusta sitten sodan alun.

IDF ei ole toistaiseksi ilmoittanut, minkä tahon se epäilee olevan vastuussa tapahtumista. Terroristijärjestö Hamasin aseellinen siipi kuitenkin kertoo suorittaneensa väijytyksen vihollisen ajoneuvoja vastaan.

Terroristijärjestö kertoo ottaneensa tähtäimeen puskutraktorin, joka syttyi tuleen. Pelastusjoukkojen saavuttua terroristit iskivät heidän käyttämäänsä panssaroituun ajoneuvoon ohjuksella.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)