Verkkouutiset

Venäläissotilaita Ukrainan Hersonissa. LEHTIKUVA / AFP Olga Maltseva

Vladimir Putin vahvisti uuden lain: Vallattujen alueiden ukrainalaisille nopeutetusti Venäjän kansalaisuus

Tutkijan mukaan Moskova valmistelee väestön pakkovenäläistämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin on hyväksynyt tänään lain, jonka nojalla Ukrainan Hersonin ja Zaporižžjan alueen asukkaat voivat saada pikamenettelyllä Venäjän kansalaisuuden. Presidentin määräys löytyy Venäjän valtion oikeusportaalista tämän linkin takaa.

Kyse on päivityksestä huhtikuussa 2019 säädettyyn lakiin, jolla helpotettiin Venäjän passien myöntämistä miehitettyjen Itä-Ukrainan Donetskin ja Luhanskin alueiden asukkaille.

Päätöstä pidetään jälleen yhtenä osoituksena siitä, että Kremlin aiemmat puheet siitä, ettei sillä ole aikeita valloittaa Ukrainaa, ovat perättömiä.

– Putin on jälleen kerran antanut palttua kaikille, jotka ajavat lännessä ”kompromisseja” ja ”myönnytyksiä” Venäjälle, puolalaisasiantuntija Daniel Szeligowski kommentoi Twitterissä.

Puolan ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Szeligowski toteaa päätöksen pohjustavan vallattujen alueiden väestön nopeaa pakkovenäläistämistä.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)