Verkkouutiset

Vladimir Putin. AFP/LEHTIKUVA/GAVRIIL GRIGOROV

Vladimir Putin allekirjoitti lait Ukrainan alueiden anastamisesta

Donetskin, Luhanskin, Zaporižžjan ja Hersonin liittäminen Venäjään on kansainvälisen oikeuden vastaista.

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti keskiviikkona lait, joiden mukaan neljä Ukrainan aluetta liitetään Venäjän federaatioon, uutisoi CNN.

Tämä manööveri on kuitenkin tärkeä askel Venäjän horjuvissa pyrkimyksissä ottaa haltuunsa Ukraina, ja Vladimir Putin väittää, että miehitettyjen alueiden tahto on kuulua Venäjään.

Eri maiden johtajat ympäri maailmaa ovat todenneet niin sanotut kansanäänestykset huijaukseksi, eikä niitä koskaan tunnusteta.

Lännessä on arvioitu, että Putin pyrkii muuttamaan Ukrainan puolustustaistelun anastetuilla alueilla hyökkäykseksi Venäjän suvereniteettia vastaan.

Venäjä ei edes hallitse täysin alueita, jotka se väittää liittäneensä itseensä, ja Moskova on menettänyt alueita Ukrainan armeijalle maan etelä- ja itäosissa päivä päivältä.

Moskovalla ei edes näytä olevan selvää liittämiensä alueiden rajat. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi maanantaina, että ”jatkamme alueiden väestön kuulemista”.

Ukrainan alueviranomainen Zaporižžjan alueella sanoi tiistaina, että Venäjä yrittää muodostaa ”valtiorajaa” Vasylivkan tarkastuspisteeseen, joka erottaa Venäjän hallitseman alueen muusta Ukrainasta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS