Verkkouutiset

Viron suurlähettiläs Sven Sakkov. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Viron suurlähettiläs: Suomen Nato-jäsenyys vahvistaa koko alueen turvallisuutta

Sven Sakkov arvioi, että Suomi voisi olla Naton täysjäsen toukokuussa.

Viron Suomen-suurlähettiläs Sven Sakkovin mukaan Suomi voisi olla Naton täysjäsen toukokuussa, kertoo Viron yleisradio ERR.

Sakkov ei näe, että Suomen tiellä Natoon olisi enää esteitä. Sakkovin näkemyksen mukaan, kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on hyväksynyt jäsenyyden ja lähettänyt sen parlamentille ratifioitavaksi, jossa Erdoğanin AKP-puolueella on enemmistö, epäilyksiin ei ole syytä.

– Voimme ajatella, että toukokuun aikana tai toukokuun lopussa – tämä on mielipide, se ei ole fakta – Suomi on myös Naton täysjäsen, Sakkov sanoi.

Suurlähettilään mukaan Suomen Nato-jäsenyys vahvistaa koko alueen turvallisuutta.

– Se vahvistaa edelleen eniten Suomen turvallisuutta, mutta myös koko alueen turvallisuutta. Myös Ruotsin turvallisuutta. Vaikka Ruotsi pysyy jonkin aikaa Naton ulkopuolella, mutta Suomi on Natossa, se vahvistaa jo nyt varsin merkittävästi Ruotsin turvallisuutta.

Ruotsin ollessa Naton ulkopuolella, turvallisuuspalapelissä on Sakkovin mukaan edelleen reikä. Hän kuitenkin näkee, että Nato-prosessien erkaantuminen ei tule luomaan kiilaa maiden väliin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)