Verkkouutiset

Punainen tori, Pyhän Vasilin katedraali ja Kreml Moskovassa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Viron ex-presidentin kuitti Kremlille: Tätä päivää ette halua muistaa

Toomas Hendrik Ilveksen mukaan Neuvostoliiton hyökkäystä Puolaan vuonna 1939 ei pidä unohtaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron entinen presidentti Toomas Hendrik Ilves kommentoi viestipalvelu X:ssä Venäjän ulkoministeriön tapaa viestiä Venäjän ja Neuvostoliiton historian tapahtumista.

– Miksi ette tee yhtä naurettavista ”tänään tapahtui” twiitteistänne jostain turhasta tapahtumasta Neuvostoliiton historiassa?, Ilves kysyy Venäjän ulkoministeriöltä X:ssä.

Ilves viittaa Viron Suomen-suurlähettiläs Sven Sakkovin viestiin. Sakkov muistuttaa viestissään ihmisiä siitä, että tänä päivänä vuonna 1939 Neuvostoliitto hyökkäsi Natsi-Saksan liittolaisena Puolaan.

Venäjän ulkoministeriö viestii usein X:ssä siitä, mitä Venäjän propagandan näkökulmasta merkittävää kyseisenä päivänä on tapahtunut. Venäjän viestin tarkoitus ei ole kertoa totuudenmukaista historiaa vaan oikeuttaa Venäjän toimia.

Virolainen kansanedustaja ja Viron ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Marko Mihkelson vertaa Facebook-päivityksessään Venäjän hyökkäystä Ukrainaan vuoteen 1939, jolloin Venäjän hyökkäsi Puolaan.

– Fasistisen Venäjän, joka on aloittanut uuden suuren sodan Euroopassa, on hävittävä se ja vastattava lopulta kaikista rikoksistaan. Muuten seuraukset vapaille (pienille) valtioille ovat katastrofaaliset,  Mihkelson kirjoittaa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)