Verkkouutiset

Ukrainalaisia sotilaita rintamalla. AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Virolaisnainen kerännyt alle vuodessa lähes 400000 euroa Ukrainan sotilaille

Vapaaehtoinen varainkerääjä kertoo nukkuvansa vain 3-5 tuntia yössä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Virolainen Triinu Perve on järjestänyt viimeisen kymmenen kuukauden aikana viestipalvelu X:ssä Ukrainan sotilaille yli 80 varainkeruukampanjaa, jotka ovat saaneet lahjoituksia 370 000 eurolla. Asiasta kertoo virolainen Maaleht.

Kerätyillä rahoilla on ostettu rintamalle muun muassa autoja, renkaita, lennokkeja, sotilasvarustusta, työkaluja ja jopa kolme kenttäsairaalaa.

Triinu Perven yhteistyökumppani on Ukrainan hallitukselle työskentelevä lakimies.

– Vastaan rahan keräämisestä, ja hänen tehtävänsä on ostaa sillä rahalla tarvittavat tavarat ja toimittaa ne rintamalle. Luotan häneen täysin. Minulla videotodisteita kaikista toimitetuista tuotteista. Myös ostokuitit ja laskut, virolaisnainen kertoo.

Perve on tehnyt yhteistyötä myös kahden virolaisen vapaaehtoisen sotilaan kanssa ja kerännyt rahaa esimerkiksi ambulanssien hankintaan.

Hän on lisäksi valinnut seitsemän ukrainalaista yksikköä, joiden virallisena vapaaehtoisena varainkerääjänä hän toimii.

– Näiden komentajat tietävät kaikki, että Virossa on Triinu-niminen blondi, jonka puoleen he voivat tarvittaessa kääntyä. Yksi komentaja esimerkiksi soitti minulle hiljattain ja sanoi heidän tarvitsevan nopeasti kaasunaamareita, koska venäläiset ovat päättäneet pudottaa lennokeilla kaasukranaatteja heidän päälleen, Perve kertoo.

Lahjoitusten keräämistä virolaisnainen kuvailee erittäin aikaa vieväksi.

– Raha ei vain putoa taivaalta. Se ei tule yhden tviitiin jälkeen. Sinun on jatkettava viestien jakamista, uusien kuvien ottamista. Nukun yleensä 3-5 tuntia yössä, koska minulla on myös kokopäivätyö, Perve kertoo.

– En kiellä sitä, etteikö tämä kaikki olisi alkanut vaikuttaa kielteisesti terveyteeni, perheeseeni ja ystäviini. Perheeni on syyttänyt minua siitä, että vietän liian paljon aikaa puhelimessa tai teen jatkuvasti Ukrainaan liittyviä asioita. Mutta jos en ole aktiivisesti mukana kampanjoissa, minulle tulee valtava syyllisyys. Tunnen ja tiedän, että sotilaiden elämä riippuu minusta. Se on suuri vastuu, hän jatkaa.

Suurin osa Perven kampanjaan lahjoittavista asuu Yhdysvalloissa, Saksassa ja Britanniassa.

Lahjoitusten kerääminen on hänen mukaansa muuttunut yhä vaikeammaksi. Hän pelkää, että ihmiset ovat tottuneet sotaan eivätkä enää lahjoita entiseen tapaan.

– Surullisinta tässä kaikessa on, että myös ukrainalaisten voimat alkavat hiipua. Puhuin muutama päivä sitten erään yksikköni komentajan kanssa ja hän sanoi, että sotilaat ovat väsyneitä, motivaatio on erittäin alhainen ja tilanne on monta kertaa huonompi kuin mitä mediassa esitetään. Nyt jokainen voisi vakavasti miettiä, mitä meille tapahtuu, jos kaikki hiljaa luovuttavat.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)