Verkkouutiset

Virolainen poliisiauto. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Viro lisää rajavalvontaa Suomeen tulevien venäläisten takia

Viro haluaa varmistaa, että kaikilla Suomesta tulevilla on oikeus saapua Viroon.

Viron poliisi- ja ravartiolaitos PPA kertoo, että se soveltaa Schengen-sopimuksen mahdollistamia sisärajavalvonnan konpensaatiotarkastuksia Suomen-vastaisella merirajallaan, uutisoi virolainen uutissivusto Delfi.

– Olemme lisänneet Viron ja Suomen välisellä rajalla Schengenin kompensaatiomentelmien kontrollia. Meidän tavoitteenamme on vakuuttua siitä, että Viroon tulisivat ainoastaan ne ihmiset, joilla on oikeus täällä olla, sanoo PPA:n edustaja Tago Trei.

Virolaislehti Postimehen mukaan PPA kontrolloi nimenomaan Venäjän rekisterikilvissä olevia autoja. Viron mediassa uutisoidaan yhteneväisesti, että kyse on pyrkimyksestä estää Venäjältä liikekannallepanon myötä lähteneiden saapumista Suomen kautta Viroon.

Trein mukaan viimeisen kahden päivän aikana on tarkastettu yli 90 ajoneuvoa eikä yhtäkään rikettä ole todettu.

– Kaikilla tulijoilla on ollut oikeus saapua Viroon ja täällä viipyä. Pääasassa Viroa käytettiin välikulkumaana muihin maihin matkustamiseksi, sanoi Trei.

Viron poliisin lehdistöedustaja Britta Sepp sanoi, että Schengen-sopimuksen sisärajavalvonnan kompensaatiotarkastukset on tavanomainen toimenpide, joita tehdään päivittäin.

– Olemme kohdentaneet lisää voimavaroja, mikä tarkoittaa ylimääräisiä partioita, jotka tarkastavat laivoilta saapuneita. Yleensä teemme sitä pienellä poliisimäärällä, mutta nyt olemme lisänneet poliisien määrää.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS