Verkkouutiset

Tietoturvaloukkauksen uhri voi joutua hakemaan luottokieltoa suojatakseen itseään ja läheisiään. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ville Kaunisto: Tietomurtoja pystyttävä estämään nykyistä paremmin

Tietoturvaloukkauksen uhriksi joutuneen tulee tehdä lukuisia toimenpiteitä suojatakseen itseään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eurovaaliehdokas, kansanedustaja Ville Kaunisto peräänkuuluttaa sekä Suomessa että Euroopan unionin tasolla parempia tietoturvaratkaisuja kansalaisten turvaksi.

Viimeaikaiset tietomurrot niin Helsingin kaupungin järjestelmiin kuin Euroopan parlamentin rekrytointijärjestelmään ovat osoitus siitä, että tarvitaan selkeitä toimintamalleja tietoturvaloukkausten torjumiseksi, Kaunisto toteaa tänään julkaistussa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ihmisen on voitava luottaa siihen, että heidän ja heidän läheistensä tiedot ovat turvassa, hän sanoo.

Kaunisto huomauttaa, ettei vastuu järjestelmien tietoturvasta voi olla yksityishenkilöllä. Hänen mukaansa tietomurron uhriksi joutuminen voi vaatia aiheuttaa uhrille kohtuutonta haittaa.

– Kun ihminen joutuu tietoturvaloukkauksen kohteeksi, hänen tulee tehdä liuta erilaisia toimenpiteitä suojatakseen itseään ja läheisiään. Esimerkiksi vapaaehtoisen luottokiellon, muuttoilmoituksen eston ja rekisteröintikiellon, vain muutamia mainitakseni, Kaunisto sanoo viitaten Helsingin kaupungin järjestelmään kohdistuneeseen tietomurtoon.

Erityisen huolissaan Kaunisto on lapsiin kohdistuvista tietoturvaloukkauksista. Uusimpien tietojen mukaan jopa 150 000 vuosina 2005-2018 syntynyttä opiskelijaa ja koululaista on joutunut Helsingin kaupungin järjestelmään tehdyn tietomurron kohteeksi.

– Lapsia ja heidän tietoturvaansa tulisi vaalia aivan erityisesti. Lapsiin kohdistuvista tietoturvaloukkauksista voi aiheutua kauaskantoisia haittoja pitkälle lasten tulevaisuuteen, Kaunisto sanoo.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)