Verkkouutiset

Kansalaisaloite.fi-palvelu. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Viisumikieltoaloite keräsi yli 50000 allekirjoitusta

Nimiä kerätään vielä lisää varmuuden vuoksi.

Kansalaisaloite ”Hyökkäyssotaa käyvien maiden kansalaisten pääsy Suomeen estettävä eväämällä uusien viisumien myöntäminen ja perumalla jo myönnetyt” on kerännyt vaadittavat 50 000 allekirjoitusta, joten se päätyy eduskunnan käsittelyyn.

– Keräämme vielä muutaman allekirjoituksen lisää, jotta välttäisimme mahdolliset ongelmat DVV:n tarkistuksissa, mutta viemme aloitteen eduskuntaan niin pian kuin mahdollista, aloitteen tekijät kertovat tiedotteessa.

Aloitteessa vaaditaan, että Suomen eduskunta ryhtyy nopeasti tarvittaviin toimiin, jotta Suomen valtio ei myönnä uusia viisumeja kansainvälisen lain vastaista hyökkäyssotaa käyvien maiden kansalaisille.

– Suomen tulee näyttää esimerkkiä muille Euroopan unionin jäsenmaille ja estää uusien viisumien myöntäminen kuten Virossa, Latviassa, Liettuassa ja useassa muussa Euroopan unionin jäsenvaltiossa on jo tehty. Tästä voitaisiin poiketa harkitusti vain humanitäärisistä ja niihin rinnastettavista syistä. Nämä toimet on tarkoitettu tukemaan sanktioita niin kauan, kuin kyseinen maa poistuu maasta, johon se on lainvastaisesti hyökännyt ja kunnes muutkin kansainväliset sanktiot poistetaan.

Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin mukaan lähes 66 000 Venäjän kansalaista on saapunut Euroopan unioniin viimeisen viikon (19. syyskuuta – 25. syyskuuta) aikana. Tämä on yli 30 prosenttia enemmän edelliseen viikkoon verrattuna.

Viime viikon aikana suurin osa venäläisistä saapui unioniin Suomen ja Viron rajanylityspaikkojen kautta. Viimeisen neljän päivän aikana Suomeen on saapunut 30 000 Venäjän kansalaista.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS