Verkkouutiset

Opiskelijoita Helsingin Kaivopuistossa vappupäivänä 1. toukokuuta 2023. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Viime keväänä valmistunut maksaa jopa satojen eurojen koron opintolainastaan

Keskimääräinen opiskelijan lainasumma on 10 000 euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime keväänä valmistuneet opiskelijat maksavat opintolainan ensimmäisen korkoerän kesäkuun puolivälissä. Korkojen maksuun kannattaa varautua etukäteen, sillä keskivertolainan ottaneelle ja valmistuneelle opiskelijalle tulevat maksuun satojen eurojen korkokulut, OP ryhmä laskee.

– Valtaosa nykyopiskelijoista on aloittanut opiskelunsa nollakorkoaikana, jolloin korkojen nopea nousu on heille uusi asia. On tärkeää, että opintolainan korkojen maksamiseen varaudutaan tavalla tai toisella jo opintojen aikana, etteivät korot tule ikään kuin yllätyksenä vastaan valmistumisen jälkeen, OP Ryhmän vakuudellisen henkilöasiakasrahoituksen tuotepäällikkö Atte Ylä-Mattila sanoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tällä hetkellä OP Ryhmästä opintolainaa ottaneilla on lainaa keskimäärin noin 10 000 euroa, mutta pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoilla voi olla lainaa useampia kymmeniä tuhansia euroja.

Opintolainasta maksetaan aluksi takaisin korkoja. Jos opiskelija on ottanut 10 000 euroa opintolainaa, siitä peritään nykyisellä korkotasolla noin 225 euroa korkoja puolen vuoden välein, eli kesä- ja joulukuussa. Mikäli opiskelija on oikeutettu Kelan opintolainahyvitykseen, laskevat korot nykytasolla noin 160 euroon.

– Mikäli lainaa on ottanut huomattavasti keskivertoa enemmän, voi ensimmäinen puolivuosittainen korkoeräkin olla useiden satojen eurojen suuruinen. Työuran alussa nämä ovat suuria summia, Ylä-Mattila sanoo.

Opintolainaa ottaneiden opiskelijoiden määrä on noussut koko 2010-luvun. Opintolainojen yleisin korko on 12 kuukauden euribor, joka on noussut lähes neljän prosentin tuntumaan.

– Ajoissa valmistuminen laskee myös opintolainan määrää, Ylä-Mattila muistuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)