Verkkouutiset

Savupilvi nousi telemaston läheisyydessä. (Kuvakaappaus videolta. Telegram/93.ru)

Videot näyttävät lennokki-iskun Krasnodariin – kohteena telemasto

Venäjällä oletetaan Ukrainan olevan syyllinen iskuun.

Kaksi tunnistamatonta lennokkia ja niiden aiheuttamat räjähdykset herättivät Venäjän Kaukasian pohjoisosassa sijaitsevan Krasnodarin asukkaat 26. toukokuuta kello 4.17 paikallista aikaa.

Krasnodarin kaupunginjohtajan Jevgeni Naumovin mukaan lennokki osui osoitteeseen Morskaja-katu 54/2 vahingoittaen telemaston viereistä rakennusta. Toinen putosi hieman ennen telemastoa asuintalon katolle osoitteessa Garazhnaja 77/1.

– Alustavan tutkimuksen mukaan uhreja ei ole. Koko pelastustoiminta on paikalla. Tapahtuneen syytä selvitetään. Pyydän asukkaita pysymään rauhallisina, kirjoittaa Naumov Telegram-kanavallaan.

Naumov kehotti paikallisia olemaan uskomatta huhuihin ja uskomaan vain ”luotettavia tietolähteitä”. Samaa korosti Kransodarin aluepiirin eli Kubanin kuvernööri Veniamin Kondrajatev.

Eräs krasnodarilaiselle 93.ru-mediajulkaisulle puhunut paikallinen asukas arveli kohteena olleen telemaston. Iskussa vahingoittui teleoperaattorin rakennukset.

– Lennokki murskasi minun koko autoni. Ilmeisesti alkujaan heillä oli tarkoituksena, että koko isku kohdistuisi telemastoon, mutta ilmeisesti polttoaine loppui ja drooni putosi räjähtäen tänne. Koko autoni, kaikki ikkunat, katto, konepelti, surkutteli mies autonsa kohtaloa.

Venäjän media on välttänyt mainitsemasta ukrainalaisia lennokki-iskun tekijöinä suoraan. Ukrainan syyllisyydestä vihjaillaan ja annetaan ymmärtää. Esimerkiksi paikallismediat ovat lainanneet erästä 93.ru:n lukijakommenttia.

– Hyvää huomenta, meillä on täällä kaksi lennokkia keskustassa (Morskaja-kadulla). Poliisi sanoo niiden olevan Ukrainasta. Onko aika pakata selviytymispakkaus? kysytään kommentissa.

Verkkolehti Lenta.ru taas mainitsee Krasnodariin iskeytyneen kaksi lennokkia, minkä jälkeen toteaa yksioikoisesti, että ”Ukraina ei ole aiemmin hyökännyt kyseiseen venäläiseen lomakaupunkiin”.

Krasnodar sijaitsee 350 kilometrin päässä rintamalinjasta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS