Verkkouutiset

Verohallinnon nimissä liikkuu huijaustekstiviestejä., LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Verottaja varoittaa nimissään liikkuvista huijausviesteistä

Verohallinto muistuttaa, ettei se koskaan kysy asiakkaan luottokorttitietoja tai pankkitunnuksia.

Verohallinnon nimissä liikkuu edelleen huijausviestejä, joilla pyritään urkkimaan asiakkaiden henkilötietoja. Verohallinto tiedottaa asiasta Twitterissä.

Huijausviesteihin ei tule vastata eikä siinä olevia linkkejä kannata avata. Verohallinto muistuttaa, ettei se koskaan kysy asiakkaan luottokorttitietoja tai pankkitunnuksia.

– Emme myöskään pyydä sähköpostilla tai tekstiviestillä henkilökohtaisia tietoja, kuten verkkopankkitunnuksia, tilitietoja tai henkilötunnusta.

Huijausviestejä on liikkeellä esimerkiksi sähköpostitse, sosiaalisen median kanavissa, tekstiviestinä ja pikaviestipalveluissa. Tyypillisesti viestissä luvataan palkinto tai kerrotaan esimerkiksi noutamista odottavasta paketista, ja vastaanottajan pitäisi viestin mukaan toimia nopeasti. Huijausviestejä on verohallinnon lisäksi lähetetty pankkien ja kuljetusliikkeiden, kuten Postin nimissä.

Jos olet erehtynyt antamaan luottokorttitietojasi tai verkkopankkitunnuksesi, olet voinut joutua petoksen uhriksi. Kun olet ensin ollut yhteydessä pankkiisi, tee sen jälkeen rikosilmoitus poliisille. Myös petoksen yritykset kannattaa ilmoittaa poliisille.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS