Verkkouutiset

Lapsi ja koira huviveneessä Turun edustalla. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Veneilyssä piilee monia vaaroja koirille

Ohjeistuksen mukaan lemmikillä pitää olla aina pelastusliivit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Monet veneilevät koiranomistajat ottavat lemmikkinsä mukaan kesän veneretkille. Agria Eläinvakuutus kertoo tiedotteessaan muutamia vinkkejä, kuinka tehdä veneilystä koiralle turvallista.

Tärkeintä on varustaa koira pelastusliiveillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Vaikka suurin osa koirista osaa luontaisesti uida, tulee koiralla olla pelastusliivit aina veneessä sekä laiturilla. Valitse koiran painoon sopivat ja hyvin istuvat pelastusliivit. Jos koiralla on pitkä ja paksu turkki, kannattaa mieluummin valita kahden liivikoon väliltä suuremman painoluokan liivi, sillä kastuessaan koiran turkki painaa yllättävän paljon, tiedotteessa ohjeistetaan.

Pelästyneen tai panikoivan koiran nostaminen vedestä veneeseen tai laiturille ei ole helppo tehtävä. Siksi koiran pelastusliivien valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tukeviin kädensijoihin.

– Tukevat kahvat helpottavat huomattavasti koiran nostamista turvaan. Pelastusliivin kirkas huomioväri saattaa myös pelastaa koiran, jos se lähtee uimaan omille teilleen aallokkoon.

Älä sido koiraa kiinni veneeseen

Koiraa ei koskaan kannata sitoa taluttimella kiinni veneeseen.

– Talutin voi muuttua hengenvaaralliseksi hirttosilmukaksi, jos koira yrittää hypätä veteen tai laiturille, Agria Eläinvakuutus varoittaa.

Koira kannattaa ulkoiluttaa ennen veneilyä ja sen jälkeen. Koiralle pitää osoittaa veneestä myös rauhallinen ja suojaisa paikka ja mieluiten varjossa. Suora auringonpaahde voi altistaa koiran lämpöhalvaukselle.

Koiran kanssa veneillessä on hyvä pilkkoa pidemmät matkat etappeihin, jotta koira pääsee välillä maihin jaloittelemaan ja tarpeilleen. Koiraa ei myöskään kannata ruokkia juuri ennen venematkaa – etenkin, jos eläimellä on taipumusta matkapahoinvointiin.

Koiralle suositellaan myös punkkikarkotetta, jos määränpäässä on paljon punkkeja. Koiralle kannattaa myös tehdä päivittäinen punkkitarkastus.

Veneeseen kannattaa pakata mukaan koiran ensiapupakkaus. Agria Eläinvakuutus suosittelee lisäksi eläinlääkärisovelluksen lataamista puhelimeen.

– Sovelluksen kautta saat eläinlääkärin apua koiran oireiden arviointiin, vaikka keskellä merta.

Sinilevä on koiralle myrkyllistä

Koiralle pitää tarjota raikasta juomavettä meriveden sijaan.

– Merivesi voi aiheuttaa koiralle vatsavaivoja ja pahimmillaan suolamyrkytyksen, tiedotteessa varoitetaan.

Koiraa ei myöskään kannata päästää uimaan alueilla, joissa on tai epäillään olevan sinilevää. Levä tarttuu koiran turkkiin ja leviää helposti elimistöön koiran nuollessa itseään. Sinilevä voi aiheuttaa koiralle myrkytyksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)