Verkkouutiset

Vladimir Putin myönsi Vladimir Solovjoville Kunnioituksen ritarikunnan kunniamerkin vuonna 2013. (Wikimedia Commons/Пресс-служба Президента РФ).

Venäjällä raivostuttiin viisumikiellosta – ”Uhka Venäjän olemassaololle”

Venäjän johtavan propagandistin mukaan Euroopan matkojen peruminen venäläisiltä oikeuttaisi mahdollisen ennaltaehkäisevän ydiniskun.

Vladimir Putinille läheinen Venäjän johtava propagandisti Vladimir Solovjov uhkaa Telegramissa Eurooppaa ydiniskulla, jos unioni asettaa viisumikiellon venäläisille.

Venäläisten lomamatkojen lopettaminen Eurooppaan olisi Solovjovin mielestä kaiken loppu ja katastrofi. Tosin ohjelmassaan ”Ilta Vladimir Solovjovin kanssa” ja muualla Solovjov haukkuu ja kiroaa Eurooppaa ja eurooppalaisia tuon tuosta.

Venäjän hallinnon läheiseen eliittiin kuuluvalla Solovjovilla on itsellään omaisuutta Euroopassa. Lisäksi ainakin hänen poikansa Aleksandr asuu ja opiskelee Isossa-Britanniassa.

Kesäkuussa uutisoitiin hänen Italian Como-järven rannalla sijaitsevan kesähuvilansa syttyneen tuleen. EU:n asettamien pakotteiden myötä Solovjovilta takavarikoitiin Italiassa 8 miljoonan euron edestä huviloita, kertoi maaliskuussa italialaislehti La Repubblica.

– Venäjän kansalaisten viisumien hyväksymisen lopettaminen ja Venäjän federaation julistaminen terrorismia tukevaksi valtioksi lopettaa suhteet Eurooppaan. Tämä tarkoittaa itse asiassa sotaa Venäjän kanssa. Välien katkaiseminen ja aseiden toimittaminen on suoraa osallistumista sotaan.

Yleensä Venäjän mahtavuutta korostava Solovjov myöntääkin lännen olevankin voimakkaampi ja Venäjän olevan uhri. Venäläisille asetettava viisumikielto ja terrorismin tukivaltioksi nimeäminen muodostaisivat Solovjovin mukaan uhan Venäjän olemassaololle.

– Lisäksi kun otetaan huomioon, että kyse on sodasta selvästi ylivoimaisempaa vihollista vastaan, kun otetaan huomioon Nato-maiden määrä ja aseistus. Tämä on todellinen uhka Venäjän olemassaololle ja saattaa johtaa ennaltaehkäisevän ydiniskun käyttöön. Vaikka Moskova pysyy rauhallisena ja hiljaa (vaikka todella haluaisin sieltä muutaman sanan kuulla). Ymmärtävätkö baltit ja koko Eurooppa, että kaasutta jääminen on pienin asia joka heitä odottaa? Syyllisiä välien kärjistymiseen ovat ainoastaan nämä typerät ja ahdasmieliset russofobit. Lopettakaa ennen kuin se on on liian myöhäistä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)