Verkkouutiset

Venäjän propagandaa näytillä Moskovassa. AFP/LEHTIKUVA/ALEXANDER NEMENOV

Venäläisten sotilaskarkureiden määrä räjähdysmäisessä kasvussa

Useimmat sotilaat päättävät karata yksiköistään Ukrainassa haavoituttuaan ja saatuaan hoitoa venäläisissä sairaaloissa.

Yhä useampi venäläinen sotilas pyytää apua karatakseen yksiköstään Ukrainan rintamalla, kertoo The Moscow Times.

Idite Lesom -järjestö, joka auttaa venäläisiä välttämään rintamalle joutumisen, kertoo sotilaiden karkaamiseen liittyvien avunpyyntöjen lähes kaksinkertaistuneen viime kuukausien aikana.

Järjestö kertoo saaneensa 577 tällaista pyyntöä syys-marraskuun välisenä aikana, mikä on 89 prosenttia enemmän kuin kesä-elokuun välisenä aikana saadut 305 pyyntöä.

Huhtikuusta lähtien Idite Lesomin asianajajat ja vapaaehtoiset ovat neuvoneet yli 1 000 sotilasta, jotka yrittävät karata. Heistä yli puolet haki apua syksyllä.

Eniten karkausyrityksiä kirjattiin lokakuussa (218) ja vähiten kesäkuussa (54 tapausta). Viime kuussa 175 ihmistä yritti paeta – vähemmän kuin syys- ja lokakuussa, mutta enemmän kuin missään muussa kuussa.

– Vuosi on kulunut liikekannallepanon alusta. Jos joillakin ihmisillä oli vielä toiveita, että he voisivat palata kotiin tietyn palvelusajan jälkeen, nyt sellaisia illuusioita ei ole, sanoo Grazhdanin. Armiya. Pravo. -ihmisoikeusjärjestön johtaja Sergei Krivenko.

– Asepalveluksessa olevat näkevät, ettei rotaatiota ole, että jopa vakavasti haavoittuneet miehet lähetetään takaisin rintamalle sairaalahoidon jälkeen, hän toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)