Verkkouutiset

Ihmisiä kulkemassa kadulla Etelä-Ukrainassa 14. syyskuuta 2023. AFP / LEHTIKUVA / ROMAN PILIPEY

Venäläisten sotilaiden kerrotaan teloittaneen kymmeniä ukrainalaisia lapsia

Rikoksia on tehty eri puolilla miehitettyjä alueita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisten sotilaiden kerrotaan ampuneen kymmeniä ukrainalaisia lapsia lähietäisyydeltä. Asiasta kertoo muun muassa ukrainalainen Kyiv Independent.

Teloituksia on ukrainalaistietojen mukaan tehty miehitetyillä alueilla eri puolilla Ukrainaa. Niissä kaikissa on ollut sama tarkoitus eli lietsoa kauhua ukrainalaisten keskuudessa.

Kyiv Independentin selvityksissä on noussut esiin ainakin kolme tapausta, joissa lapsia on teloitettu samalla tyylillä ampumalla heidät lähietäisyydeltä. Yhdessä tapauksessa yksikön komentaja on tunnistettu hänen nimensä ja arvonsa perusteella.

Venäläisjoukkojen ampuman lapsen vanhempi kertoo Kyiv Independentille, että vaikka syylliset ovat tiedossa, heitä on vaikea saada teostaan vastuuseen. Ongelmaksi koituu todisteiden puute, sillä ainoat rikoksen nähneet silminnäkijät olivat teloitetut uhrit itse.

– Haluamme, että heidät (venäläiset sotilaat) saatetaan vastuuseen teoistaan. Emme synnyttäneet lapsiamme, jotta heidät ammuttaisiin ja tapettaisiin.

Ampumisten lisäksi lukuisia ukrainalaisia lapsia on kuollut Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alettua esimerkiksi ohjusiskuissa ja räjähdyksissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)