Verkkouutiset

Etelä-Korea on tunnettu tiukasta maahanmuuttopolitiikastaan. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / JUNG YEON-JE

Venäläisiä turvapaikanhakijoita vyöryy Etelä-Koreaan

Venäläisten turvapaikanhakijoiden määrä viisinkertaistui vuonna 2023.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisiä turvapaikanhakijoita saapuu Etelä-Koreaan ennätysmääriä, uutisoi CNN.

Venäläisten turvapaikanhakijoiden määrä viisinkertaistui vuonna 2023. Vuonna 2022 turvapaikkaa haki Etelä-Korean maahanmuuttoviraston mukaan 1038 ihmistä, kun seuraavana vuonna hakijoita oli jo 5750. Kasvu on huomattavaa, sillä viime vuonna Etelä-Koreasta haki turvapaikkaa enemmän venäläisiä kuin yhteensä vuosina 1994–2019.

Hakijamäärän kasvu on jatkunut samanlaisena myös tänä vuonna, sillä tammikuun aikana maasta oli ehtinyt hakea turvapaikkaa jo 376 venäläistä.

Venäläiset olivat viime vuonna suurin turvapaikanhakijaryhmä Etelä-Koreassa. Seuraavaksi eniten turvapaikanhakijoita saapui Kazakstanista, Kiinasta ja Malesiasta.

Etelä-Korea tunnetaan kuitenkin tiukasta maahanmuuttopolitiikastaan, joka kattaa myös turvapaikkapolitiikan. Maan hallituksen raportin mukaan vuosien 1994–2023 välillä hieman yli 100 000 ihmistä pyrki maahan pakolaisena. Hakemuksista kuitenkin hyväksyttiin vain reilu 4000.

Yleisimmin turvapaikkaa haettiin uskontoon sekä poliittisiin mielipiteisiin liittyvän vainon perusteella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)