Verkkouutiset

Venäjältä tulevaa liikennettä Vaalimaalla torstaina. AFP/LEHTIKUVA/OLIVIER MORIN

Venäläiset äänestävät jaloillaan – rajoilla pitkiä jonoja

Sosiaalisen median videot Venäjän maarajoista useiden maiden kanssa näyttävät pitkiä autojonoja.

Väki yrittää lähteä maasta päivä sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin ilmoitti osittaisesta liikekannallepanosta, kertoo CNN.

Kazakstanin, Georgian ja Mongolian rajanylityspaikoilla oli jonoja. Yhdessä videossa näkyi kymmeniä ajoneuvoja jonottavan Zemo Larsin ja Verkhny Larsin tarkastuspisteellä Georgian ja Venäjän rajalla keskiviikkoyönä. Jono näytti pidentyneen torstaina.

Yhdellä videolla näkyi pitkä jono, joka ulottui vuorille saakka ja eräs mies kommentoi sen olevan viidestä kuuteen kilometriä pitkä.

Eräässä toisessa torstaina julkaistussa videossa näkyi pitkät jonot Khaykhtan rajanylityspaikalla Mongoliaan.

Yksi mies puhui videolla, joka on tallennettu Troitskin rajanylityspaikalla Kazakstanissa, missä kymmeniä autoja oli jonossa torstaiaamuna.

– Tämä on Troitsk, rekkojen ja henkilöautojen jonot… et näe tämän jonon alkua tai loppua… kaikki, kaikki pakenevat Venäjältä.

Kazakstanin parlamentin ylähuoneen puhemies Maulen Ashimbajev oli sanonut, että Kazakstan ei voi rajoittaa Venäjän kansalaisten pääsyä maahan. Oleskeluluvan saamiseksi hakijalla on kuitenkin oltava joukko lainmukaisia asiakirjoja.

Nykyistä liikennevirtaa on vaikea verrata keskimääräiseen liikenteeseen virallisten tietojen puuttuessa.

Lennot Venäjältä maihin, joissa viisumia ei vaadita, ovat edelleen erittäin vilkkaita ja usein loppuunmyytyjä. Aviasales-verkkosivustolla tehty haku osoitti, että Moskovan ja Istanbulin välisillä yksisuuntaisilla turistiluokan lennoilla ei ollut paikkoja edes sunnuntain lennoille. Alin lentolipun hinta oli lähes 2 900 dollaria.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kiisti torstaina tiedot lentokentistä, jotka olivat täynnä lähteviä ihmisiä. Peskov sanoi tietoja liioitelluiksi ja valeuutisiksi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS