Verkkouutiset

Tylsistyneet pakkovärvätyt potkivat peltitölkkiä ampumaradalla. Telegram/Muksun FM

Venäläinen sotilas tilittää: Komentaja käski heittämään lumipalloja kranaattien sijaan

Pakkovärvätyt valittavat riittämättömästä koulutuksesta.

Venäjän Hanti-Mansiassa asepalvelukseen määrättyjen sotilaiden taistelukoulutuksessa on käytetty lumipalloja käsikranaatteina. Lisäksi ampumista on harjoiteltu ilman ampumatarvikkeita, kertoo paikallinen Muksun FM -uutissivusto Telegramissa viitaten Ukrainan sotaa koskevaan liikekannallepanoon.

Pakkovärvättyjen miesten vaimojen mukaan miehet on viety ampumaradalle vain kolme kertaa kuukauden aikana, muta kovilla ammuksilla ei ole harjoiteltu.

Sen sijaan miehille on annettu vähäpätöisiä tehtäviä, kuten polttopuiden pilkkomista, perunoiden kuorimista ja tilojen siivoamista.

– Mieheni sanoi minulle, että heidän komentajansa käski ”tekemään lumipalloja ja heittämään niitä kranaattien sijaan”. Seuraavalla kerralla he oppivat ampumaan lataamattomilla aseilla. Kolmannella kerralla heille annettiin rynnäkkökiväärit, ja he kävelivät useita kilometrejä radalle. He seisoivat siellä pakkasessa ja palasivat leirille ampumatta. Se on ainoa taistelukoulutus, jota he ovat saaneet, erään miehen vaimo kertoo.

Lukuisten mediatietojen mukaan palvelukseen määrätyt sotilaat lähetetään Ukrainaan ilman riittävää koulutusta, ja heiltä puuttuvat asianmukaiset tarvikkeet, ruoka-annokset, aseet ja muut varusteet. Myös johtamisen tason sanotaan olevan huonoa tai olematonta.

Lisäksi sotilaiden taistelutahdon kerrotaan olevan erittäin alhainen, ja yhä useampi kieltäytyy taistelemasta Ukrainan rintamalla.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)