Verkkouutiset

Venäläisiä sotilaita Melitopolissa. AFP / LEHTIKUVA / OLGA MALTSEVA

Venäjän valtapuolueen päämajan kerrotaan räjähtäneen miehitetyssä Melitopolissa

Ukrainalaisen pormestarin mukaan Venäjän tukijoita jahdataan armotta.

Miehitetyssä Ukrainan Melitopolissa on tapahtunut aamulla räjähdys. Sosiaalisessa mediassa kiertävissä kuvissa näkyy väitetysti kaupungista nouseva savupatsas. Venäjä aloitti tänään miehitetyillä alueilla tekaistut ”kansanäänestykset” Venäjään liittymisestä.

Miehittäjän syrjäyttämä Ukrainan Melitopolin pormestari Ivan Fedorov kertoo Telegramissa, että kyse on ”räjähtävästä varoituksesta” Melitopolin vastarintaliikkeeltä.

– Tekaistuja äänestyksiä valmistelevien [Venäjän] tukijoiden metsästys on alkanut, Fedorov kirjoittaa.

Pormestarin väitteitä ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä. Hän on kuitenkin jakanut jo pitkään tietoa vastarintaliikkeen toiminnasta.

Kohteena oli hänen mukaansa Venäjän presidentti Vladimir Putinin puolueeksi kutsutun Venäjän valtapuolue Yhtenäisen Venäjän vaalipäämaja kaupungissa. Fedorov antaa ymmärtää, että iskussa sai surmansa miehittäjän propagandasta vastannut Oleg Shostak.

Ivan Fedorovin mukaan aiemmin tällä viikolla iskettiin Yhtenäisen Venäjän pääpaikalle kaupungin keskustassa. Hänen mukaansa siellä tehtiin listoja ihmisistä ja lahjottiin äänestäjiä. Fedorov kertoo, että rakennukseen iskettiin sen kovista turvatoimista huolimatta.

– Pelokkaat miehittäjät ovat tajunneet, etteivät he löydä turvapaikkaa Ukrainan maaperältä edes hampaisiin asti aseistettuina.

Pormestari kiittää viestissään satoja Melitopolin asukkaita siitä, että he lähettävät joka päivä nimettömiä vihjeitä Venäjän tukijoista ja äänestysten järjestäjistä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)