Verkkouutiset

Venäläisiä tunnuksettomia sotilaita Ukrainassa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Venäjän väitetään koonneen yli 50 000 sotilasta Bahmutin alueelle

Itäiseen Ukrainaan on muutoinkin kerätty varsin suuri joukko.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on koonnut 52 000 sotilaan joukon Bahmutin alueelle itäisessä Ukrainassa. Idän rintamalla hyökkääjällä on kerättynä kokoon yhteensä 150 000 sotilasta. Joukkojen mukaan on lisäksi kerätty runsaasti kalustoa. Asiasta kertoo ukrainalainen uutissivusto Ukrinform.

– Heillä on siellä 52 000 sotilasta ja noin 274 panssarivaunua, yli 1 000 panssaroitua taisteluajoneuvoa, sekä 150 tykistöjärjestelmää ja hieman yli 120 raketinheitinjärjestelmää, Ukrainan asevoimien itäisen ryhmän tiedotusosaston päällikkö Illia Yevlash kertoo.

Kokonaisuudessaan Venäjä on keskittänyt noin 150 000 sotilasta Itä-Ukrainaan sekä muun muassa 1 000 panssarivaunua, 3 000 panssaroitua taisteluajoneuvoa, 1 000 tykistöjärjestelmää.

Yevlashin mukaan Venäjän armeija kuitenkin kärsii vakavista logistisista ongelmista, mikä haittaa suuren joukon täysimääräistä hyödyntämistä. Hän kuitenkin toteaa hyökkääjällä olevan runsaasti erilaisia aseita käytössään.

Bahmutin alue on jo pitkään ollut yksi Ukrainan sodan polttopisteistä. Sen hallitsemiseksi on käytetty runsaasti resursseja sekä Ukrainan, että Venäjän toimesta. Viimeisimmät joukkojen siirrot kertovat, etteivät taistelut ole laantumassa mihinkään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)