Verkkouutiset

Venäjän suurlähetystö Tallinnassa. LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

Venäjän suurlähettiläs ryöpyttää Viron tiedustelua: He seurasivat kaikkea

Vladimir Lipajev kommentoi karkotustaan propagandaohjelmassa.

Venäjän ulkoministeriö kertoi maanantaina karkottavansa Viron Moskovan-suurlähettilään. Tähän Viro vastasi karkottamalla Venäjän suurlähettilään Tallinnasta.

Venäjän Viron-suurlähettiläs Vladimir Lipajev on kommentoinut karkotustaan ja maiden diplomaattisten suhteiden tilaa Kremlin propagandisti Vladimir Solovjovin ohjelmassa. Asiasta kertoo verkkolehti Lenta.

– Viron diplomatia on osoittautunut ehdottoman neuvottelukyvyttömäksi, eikä se ole vastaanottavainen lainkaan loogisille argumenteille. Sen on täynnä jonkinlaista luolarussofobiaa, Lipajev sanoi ja toisteli Kremlin propagandan viljelemää väitettä Viron ja Baltian maiden venäläisvastaisuudesta.

Suurlähettiläs syytti ohjelmassa Viron tiedustelua eristämisestä ja liiallisesta seuraamisesta. Lipajev käytti nimitystä ”salainen poliisi”, jolla hän todennäköisesti viittaa Viron suojelupoliisiin.

Lähettiläs valitteli haastattelussa sitä, että hänellä ei ollut Tallinnassa ketään, jolle puhua. Hän väitti, että ihmisten yhteydenpito Venäjän suurlähetystön kanssa oli käytännössä mahdotonta. Jos sellaista olisi tapahtunut, Viron tiedustelu olisi hänen mukaansa penkonut tarkasti kaikki kontaktit ja yhteydenpidon.

Suurlähettiläs jatkoi, että Viroon on luotu ”diplomaattisten suhteiden kannalta ehdottoman epänormaali etulinjan tilanne”.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS