Verkkouutiset

Tarkka-ampuja Venäjän videolla. www.twitter.com

Venäjän sotavideo ”tarkka-ampujasta” ihmetyttää: Huonoja varusteita esitellään avoimesti

Suomalaiset upseerit kummastelevat propagandamateriaalia.

Suomalaisupseerit ihmettelevät venäläisen Izvestijan julkaisemaa videota Ukrainan rintamalta. Videolla (alla) kerrotaan näkyvän Venäjän pyörittämien Itä-Ukrainan separatistien ”kansantasavaltojen” joukkoja väitetysti tulittamassa ukrainalaisten asemia.

Videon alussa näytetään vanhalla venäläisellä Mosin-Nagant-kiväärillä ja salaamattomalla radiolla varustettu tarkka-ampuja. Toiminta ei vakuuta asiantuntijoita.

– Mielenkiintoista että venäläiset avoimesti näyttävät miten huonosti varustettuja ”kansantasavaltojen” joukot ovat. Ja kun katsoo ”tarkka-ampujan” ampumista, uskaltaisin väittää että piipun etupuolella ei ole paljoakaan vaaralisempaa kuin sen takana, pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri (evp.) Pekka Toveri kommentoi Twitterissä.

Majuri Mika Mäenpää on samalla linjalla.

– Juu ei kyllä vakuuta tekemisen taso näin tarkka-ampumuntaan ”jollain tavalla” perehtyneenä, Mäenpää toteaa.

Kenraalimajuri (evp.) Jukka Sonninen taas toteaa, että videomateriaalia antaa niin huonon kuvan, että sitä luulisi ennemmin vastustajan eli ukrainalaisten propagandaksi.

– Ainakaan videon tekijät (ohjaaja/leikkaaja/kuvaaja) eivät ymmärrä ampumisesta tai sotilastaidoista paljon mitään, hän tviittaa.

Itä-Ukrainan Donetskin ja Luhanskin miehitettyjen alueiden joukkojen on kerrottu kärsineen häkellyttäviä tappioita Venäjän hyökkäyssodassa. Julkisuuteen tulleiden tietojen ja kuvamateriaalin perusteella ”separatistijoukkojen” vanhat ja puutteelliset varusteet näyttävät olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS