Verkkouutiset

Gazpromin kaasunkäsittelylaitos Venäjällä. AFP / LEHTIKUVA / MIKHAIL METZEL

Venäjän kaasuntuotanto on romahtanut Neuvostoliiton loppuajan tasolle

Romahdus on seurausta länsimaiden asettamista pakotteista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän kaasuntuotanto on tänä vuonna romahtanut tasolle, jollaista ei ole nähty sitten 1970-luvun. Asiasta kirjoittaa Newsweek.

Maan valtion energiayhtiö Gazprom kertoi viimeisimmässä raportissaan, että sen kaasuntuotanto vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla oli 179,45 miljardia kuutiometriä. Kaasuyhtiön mukaan tämä tarkoittaa lähes neljänneksen (24,7 prosenttia) laskua edellisvuodesta ja 26,5 prosentin laskua kaasutoimituksissa kotimaisille ja ulkomaisille markkinoille.

Monet länsimaat ovat luopuneet venäläisen kaasun käytöstä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022. Gazpromin raportin mukaan länsimaiden toiminta on edesauttanut kaasuntuotannon merkittävää vähenemistä.

Riippumattomien selvitysten mukaan Gazpromin kaasuntuotanto ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä alhainen kuin nyt. Venäjällä kaasuntuotanto jäi yhtä alhaiselle tasolle viimeksi vuonna 1978 Neuvostoliiton aikana, jolloin kaasua valmistettiin 372,1 miljardia kuutiometriä.

Vuoden 1978 jälkeen kaasuntuotanto on vain kasvanut. Lukuja vertaillessa on huomioitava, että Neuvostoliitossa kaasuntuotantoa oli Venäjän lisäksi esimerkiksi Ukrainassa ja Uzkebistanissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)