Verkkouutiset

Pelastustöitä Venäjän tuhoavan asuinrakennuksen luona Tšasiv Jarin kaupungissa Ukrainassa. LEHTIKUVA / AFP Miguel Medina

”Venäjän imperialistinen hekuma on moraaliton”

Jarmo Limnéllin mukaan Venäjä pyrkii tappamisen lisäksi hävittämään Ukrainan kansallisen identiteetin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéllin mielestä Ukrainassa on meneillään kansanmurha.

Limnéllin mukaan Venäjä ei ole kyennyt saavuttamaan sotilaallisia tavoitteitaan, kuten Kiovan valtausta, jolloin presidentti Vladimir Putin on siirtynyt tavoittelemaan de-ukranisaatiota. Tällä tarkoitetaan ukrainan kansallisen identiteetin hävittämistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Limnéll katsoo, että Venäjän toimissa näkyy kaksi keskeistä tunnusmerkkiä kansallisen identiteetin hävittämisessä. Toimet kohdistuvat kaikkiin väestönryhmiin ja ne ovat systemaattisesti koordinoituja. Toiseksi tarkoituksena on hänen mukaansa tuhota tietty ihmisryhmä.

– Ukrainan fyysisen tuhoamisen ohessa Putinin kansanmurhasuunnitelmana on järjestelmällinen väestökato ja etninen puhdistus miehitetyiltä alueilta. Nyky-Venäjän turvallisuuspalveluilla on laaja kokemus etnisen puhdistuksen ja väestön karkottamisen käytännön toteuttamisista, Limnéll tviittaa.

Venäjän joukot pyrkivät hävittämään merkit Ukrainan valtiollisuudesta esimerkiksi polttamalla kirjoja ja kieltämällä ukrainalaisen identiteetin symbolit, Limnéll kirjoittaa.

Limnéllin mukaan käsillä on historiallinen käännekohta:

– Se mitä Ukrainan rintamalinjoilla tapahtuu, ei ratkaise vain Euroopan turvallisuuden tulevaisuutta vaan myös sen, että millaista selkärankaa halua meillä todellisuudessa on puuttua silmiemme edessä tapahtuvaan kansanmurhaan.

Limnéll kehottaa suhtautumaan Venäjän tulitaukoehdotuksiin skeptisesti. Hänen mukaansa Venäjän energiatulot tulee eristää ja Ukrainaan lähettää lisää raskasta aseapua.

– Jokainen päivä antaa Venäjälle lisäaikaa toteuttaa kansanmurhaa rintamalinjojen takana ja lujittaa otettaan miehitetyillä alueilla venäläistämiskampanjoineen. Venäjän imperialistinen hekuma on moraaliton.

– Ukrainalaisten taistelutahto on vahva, mutta Venäjän tekemä kansanmurha ei lopu ennen kuin maailma – ainakin länsimaat – sen pakolla pysäyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)