Verkkouutiset

Raketti-iskun tuhoama koulu Kramatorskissa Donetskin alueella 25. heinäkuuta. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / BULENT KILIC

Venäjän arvioidaan epäonnistuvan sotilaallisesti Donetskissa

Britannian puolustusministeriön mukaan venäläisten kiihdyttävät "kansanäänestyksen" valmisteluita Donetskin alueella.

Ison-Britannian puolustusministeriö kertoo tiedustelupäivityksessään niin sanotun ”Donetskin kansantasavallan” (DNR) johtajan Denis Pušilin sanoneen, että Venäjään liittymisestä järjestettävän ”kansanäänestyksen” päivä ilmoitetaan, kun koko DNR:n alue on ”vapautettu”.

– Aiemmin tutkivat toimittajat julkaisivat todisteita DNR:n suunnittelemasta kansanäänestyksestä, jossa ainakin 70 prosenttia äänestäisi Venäjään liittymisen puolesta. On todennäköistä, että Venäjä kiihdyttää kansanäänestyksen järjestelyitä, vaikka on vielä epäselvää, onko lopullinen päätös äänestyksen järjestämisestä tehty.

Pušilin mainitseman ehdon perusteella tällainen ”kansanäänestys” näyttää epätodennäköiseltä. Juhannuksen tienoilla Ukrainan kerrottiin hallitsevan Donetskin alueesta noin 45 prosenttia, eikä rintamatilanne ole tuosta juuri muuttunut Donetskin osalta.

– Kreml todennäköisesti epäonnistuu sotilaallisesti valtaamaan koko Donetskin alueen, mikä on siten takaisku Ukrainan suhteen asetetuille enimmäistavoitteille.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)