Verkkouutiset

Rolls Royce Cullinan Black Badge Lontoossa vuonna 2022. / WIKIMEDIA COMMONS

Venäjälle virtasi vuodessa 28 Maybachia: EU tukkimassa porsaanreiän

Eniten vienti Valko-Venäjältä Venäjälle kasvoi niissä kalleimmissa autoluokissa, joihin EU:n Venäjä-pakotteet kohdistuvat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionin seuraava pakotepaketti sulkee porsaanreiän, jolla venäläiset ovat pystyneet tilaamaan lännestä autoja Valko-Venäjän kautta. Asiasta kertoo Financial Times. Huhtikuun ja syyskuun 2022 välillä autojen vienti Valko-Venäjältä Venäjälle yli kymmenkertaistui 23 miljoonasta dollarista yli 280 miljoonaan dollariin.

Eniten vienti Valko-Venäjältä Venäjälle kasvoi niissä kalleimmissa autoluokissa, joihin EU:n Venäjä-pakotteet kohdistuvat. EU:n tulliviranomaiset arvioivat FT:lle, että valkovenäläisistä yrityksistä on tullut keskeinen osa venäläisiä salakuljetuksen ketjuja. jotka toimittavat Moskovaan uusimpia länsimaisia autoja.

Venäläisistä tuontitiedoista käy ilmi, että Venäjälle saapui Valko-Venäjän kautta vuoden 2022 aikana yksi Rolls Roycen Cullinan Black Badge -auto. Asiakirjojen mukaan auton hinta oli 630 000 dollaria. Se saapui Venäjälle yhdeksän kuukautta sen jälkeen, kun se oli lähtenyt Rolls Roycen tehtaalta.

FT:n saamista kauppatiedoista käy ilmi myös, että vuoden 2023 aikana Valko-Venäjän kautta Venäjälle saapui 28 Mercedes Benzin Maybach-autoa. Maybachin keskihinta oli noin 217 000 dollaria.

Seuraavan pakotepaketin odotetaan FT:n tietojen mukaan kohdistuvan henkilöpakotteiden osalta varsinkin sellaisiin ihmisiin, jotka mahdollistavat ukrainalaisten ihmisten karkottamisen Venäjän valtaamilta Ukrainan alueilta. Myös Venäjän asetuotannon vaikuttajahahmoja arvioidaan olevan päätymässä EU:n pakotelistalle.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)