Verkkouutiset

Andrei toimittaa Dubaista käsin autoja venäläisille. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Venäjälle luksusautoja salakuljettava Andrei: En välitä sodasta

Miehen mukaan pakotteiden kiertäminen on helppoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Automekaanikko Andrei päätti paeta kotimaastaan pian sen jälkeen, kun Venäjä oli aloittanut täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan. Venäläismies oli palvellut armeijassa kersanttina, joten pelko rintamalle joutumisesta oli todellinen.

– Se ei ole minun sotani. Ketään ei saa lähettää eturintaman lihamyllyyn. Halusin elää, 26-vuotias Andrei kertoo Svenska Dagbladetille.

Hän lähti ystävänsä Vladimirin kanssa Tel Aviviin, josta kaksikon oli määrä suunnata Yhdysvaltoihin. Israelissa rajavartijat kuitenkin pysäyttivät miehet. Heidät määrättiin palaamaan takaisin Venäjälle.

Venäjälle menevä lentokone teki välilaskun Dubaihin. Andrei päätti, että Venäjälle hän ei palaa. Nuori mies jäi Dubaihin.

Kielitaidottomana ja lähes rahattomana hän pyöri vieraassa kaupungissa. Pian hän tapasi venäläisen miehen, jonka yritys oli alkanut kukoistaa Venäjälle asetettujen pakotteiden takia. Mies pyöritti nimittäin yritystä, joka salakuljetti länsiautoja Venäjälle.

Andrei sai työpaikan. Hänen tehtävänään on kiertää kansainvälisiä pakotteita ja myydä autoja Venäjälle.

Pakotteiden kiertämistä Andrei kuvailee helpoksi. Yritys välittää kalliita amerikkalaisia ja eurooppalaisia autoja esimerkiksi Kazakstaniin ja Iraniin, josta ne voidaan viedä Venäjälle.

– Kaikki tietävät, että tätä tapahtuu. Näin venäläiset saavat yhä käsiinsä amerikkalaisia ​​jeeppejä ja saksalaisia ​​BMW-autoja, Andrei kertoo.

Hän perustelee pakotteiden kiertämistä ja autojen salakuljetusta sillä, että joku muu kuitenkin harjoittaisi samaa.

– Itse asiassa en välitä sodasta. Haluan vain elää, mennä naimisiin ja saada pienen pojan vaimoni kanssa.

Pariskunta kertoo, että he eivät seuraa lainkaan uutisia Ukrainan sodasta. He eivät halua puhua lainkaan väkivallasta, pommituksista ja kuolemista. He haluavat vain keskittyä uuteen onnelliseen elämäänsä.

– Pidän autoista, jalkapallosta ja matkustamisesta. En ole kiinnostunut sodasta, Andrei sanoo.

Yhdistyneet arabiemiraatit yrittää pysyä puolueettomana sodassa. Maa ei ole esimerkiksi asettanut pakotteita Venäjälle. Andrei sanookin tuntevansa Dubaissa olonsa tervetulleeksi toisin kuin Euroopassa, jossa venäläisiä pidetään ”roistoina ja sodanlietsojina”.

– Tunnemme täällä monia venäläisiä. Dubai on kuitenkin luksusparatiisi, jossa pitää olla rahaa. Meillä ei ole varaa jäädä pitkäksi aikaa, mutta aiomme siirtyä eteenpäin, mieluiten Yhdysvaltoihin. Mahdollisuutta muuttaa takaisin Venäjälle ei ole olemassa, Andrei sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)