Verkkouutiset

Näyttelytiloja Moskovassa. / kreml.ru

Venäjällä raivo: Rintamalta puuttuvaa kalustoa esitellään Moskovassa

Arvostelijoiden mukaan asenäyttelyn ja rintamatodellisuuden välillä vallitsee suuri kuilu.

Ukrainassa taistelevien venäläissotilaiden ja sotilasalan bloggaajien kerrotaan närkästyneen Moskovassa parhaillaan pidettävästä ”Armeija 2022”-näyttelystä, jossa on esitelty maan uusinta sotilaskalustoa ja järjestetty lentonäytöksiä.

Presidentti Vladimir Putin sanoi Deutsche Wellen mukaan tilaisuuden alussa, että Venäjä on valmis tarjoamaan moderneja asejärjestelmiä liittolaisilleen Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Ukrainan sotaa seuraavilla venäläisillä Telegram-kanavilla on nostettu esiin ristiriita näyttelyn ja rintamatodellisuuden välillä. Venäjän asevoimat on kärsinyt raskaita tappioita ja joutunut viime päivinä lukuisten epäiltyjen sabotaasi-iskujen kohteeksi miehitetyillä alueilla.

Maan puolustusministeriö on lisäksi järjestänyt kansainvälisen urheilutapahtuman, jossa eri aselajien sotilaat kilpailevat keskenään muun muassa panssarivaunujen maastoajossa ja tykistön tulenohjauksessa. Arvostelijat ovat pitäneet sotilaiden lähettämistä kisailuun sopimattomana, sillä rintamalla olevat yksiköt tarvitsisivat kaikki mahdolliset täydennysjoukot.

Lontoon King’s Collegen sotilasasiantuntija Rob Leen mukaan vaikuttaa todennäköiseltä, että toiminta aiheuttaa voimakasta katkeruutta Ukrainassa taistelevien venäläisten keskuudessa. Moskovan näyttelyssä on esitelty sotakalustoa, jota ei ole vielä saatu asevoimien käyttöön. Monet yksiköt ovat joutuneet turvautumaan vanhentuneeseen, vuosikymmeniä vanhaan kalustoon.

Rintamalle on lisäksi kerätty joukkorahoituksella lennokkeja ja muita varusteita asevoimien heikon tilanteen vuoksi.

– Tästä syntyy vaikutelma, että Venäjän puolustusministeriö ei tee tarpeeksi, Lee tviittaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)